13 persoane au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor din Poiana Brașov. Trei accidente s-au petrecut în zona închisă traficului din cauza stratului insuficient de zăpadă

13 persoane au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor din Poiana Brașov. Trei accidente s-au petrecut în zona închisă traficului din cauza stratului insuficient de zăpadă
Foto: Facebook @ Salvamont Poiana Brașov

Serviciul Public Local Salvamont a fost solicitat să intervină în 12 cazuri, totalizând 13 persoane care fie au avut nevoie de îngrijiri medicale și de transport, fie au trebuit să fie evacuate.

„O zi plină pentru salvamontiștii din Poiana Brașov”

„Astazi, 28.12.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 12 cazuri, totalizand 13 persoane care au necesitat ingrijire medicala si transport, sau care a trebuit sa fie evacuate. 6 persoane s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna, dintre acestea 3 fiind predate structurilor SMURD/SAJ”, a scris Salvamont Poiana Brașov, marți, pe Facebook.

Salvamontiștii spun că trei accidente s-au produs în partea inferioară a masivului, care este închisă traficului din cauza stratului insuficient de zăpadă.

„Mai mult decat atat, dupa inchiderea instalatiilor de transport pe cablu si a partiilor, adica dupa ora 16:30, s-a intervenit pentru evacuarea a 7 persoane si coborarea lor in statiune”, mai precizează sursa citată.

Salvamont Poiana Brașov a oferit și câteva recomandări pentru populație.

„Reamintim ca toate partiile din partea inferioara a masivului sunt inchise, iar coborarea trebuie facuta cu telegondola Express. Inainte de a urca, interesati-va de programul de functionare a tuturor instalatiilor de transport pe cablu, dar mai ales de cel al telescaunului Ruia si al telegondolei Express, deoarece acestea sunt instalatiile principale cu care se face coborarea si luati-va o marja suplimentara, pentru a fi siguri ca ajungeti in timp util. Totodata, mai reamintim turistilor ca inchiderea partiilor se face la jumatate de ora de la inchiderea programului instalatiilor de transport pe cablu, adica in jurul orei 16:30, iar coborarea dupa aceasta ora se face pe proprie raspundere”, a conchis Salvamont Poiana Brașov.

Urmăriți B1TV.ro și pe