257.697 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România. Cele mai multe dintre ele se referă la Aeroportul Otopeni și vama Nădlac

257.697 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România. Cele mai multe dintre ele se referă la Aeroportul Otopeni și vama Nădlac
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un număr de 257.697 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România, de la lansarea aplicației https://plf.gov.ro și până joi seară la ora 18, arată datele transmise de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Date oficiale: 257.697 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România

Potrivit autorităților, cele mai multe formulare digitale au fost completate pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:

  1. Aeroportul International „Henri Coandă” – 60.852
  2. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 24.173
  3. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 23.282
  4. Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 19.281
  5. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj – 14.11

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, preciza recent pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, că persoanele interesate pot vedea timpii de așteptare în vămile rutiere cu Ungaria pe o aplicație disponibilă pe site-ul MAI.

„Am informat prin toate mijloacele posibile cetățenii care doresc să intre prin frontieră în România că avem o aplicație în care pot să vadă timpii de așteptare la toate cele 26 de puncte de trecere a frontierei. Pe site-ul Ministerului de Interne există această aplicație și în orice moment poți să vezi timpii de așteptare și să îți alegi un punct de trecere, în funcție și de timpii de așteptare, și de direcția din care vii, evident”, menționat oficialul.

Între timp, în România au fost confirmate încă nouă cazuri de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2, astfel că bilanțul național a urcat la 25.