27 DE ANI DE LA REVOLUȚIE! 27 DE ANI DE CÂND ROMÂNII SUNT LIBERI! Eroii au fost COMEMORAȚI în toată țara (VIDEO)

27 DE ANI DE LA REVOLUȚIE! 27 DE ANI DE CÂND ROMÂNII SUNT LIBERI! Eroii au fost COMEMORAȚI în toată țara (VIDEO)

S-au împlinit 27 de ani de când românii şi-au câştigat libertatea, în decembrie 1989. Au murit atunci peste 1.000 de oameni, iar alţi aproximativ 3.000 au fost răniţi. În toată ţara au avut loc ceremonii de comemorare a eroilor, informează B1 TV.

În urmă cu 27 de ani, bucureștenii se revoltau împotriva dictaturii lui Ceaușescu. Nicolae Ceauşescu convocase o mare adunare naţională pentru a condamna revolta care începuse la Timişoara. Fostul dictator le-a promis oamenilor mărirea salariilor cu 100 de lei, numai că, la ultimul său discurs, a fost întrerupt de mulţime iar, ulterior, mitingul a devenit unul anticomunist.

Pe străzile din Capitală se dezlănțuia iadul.

În Piaţa Romană şi la Sala Dalles, forţele de ordine au arestat zeci de oameni şi au tras în manifestanţi. Sute de persoane s-au regrupat la Universitate unde au ridicat baricade, care au fost sparte cu tancurile, pentru ca manifestanţii să poată fi împrăştiaţi.

A doua zi, Nicolae şi Elena Ceauşescu aveau să fugă din Bucureşti. Fostul dictator şi soţia sa au decolat cu elicopterul de la sediul Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

La 27 de ani de acele evenimente, eroii de la Revoluție au fost comemorați în Capitală. Revoluţionarii au depus coroane la Universitate, în prezenţa fanfarei militare şi a zecilor de trecători curioşi care s-au oprit să facă fotografii. Cei prezenţi şi-au amintit cu greu momentele prin care au trecut în urmă cu mai bine de un sfert de veac.

S-au împlinit 27 de ani de când românii şi-au câştigat libertatea. În toată ţara au avut loc ceremonii de comemorare a eroilor

#DIRECT_ONE_oeivd5#