Accident naval în Delta Dunării: Șase cetățeni moldoveni, răniți grav, după ce două ambarcațiuni s-au ciocnit la Mila 35 (VIDEO)

Accident naval în Delta Dunării: Șase cetățeni moldoveni, răniți grav, după ce două ambarcațiuni s-au ciocnit la Mila 35 (VIDEO)
Foto: publika.md

Două ambarcaţiuni s-au ciocnit pe Dunăre, la Mila 35, în judeţul Tulcea, 14 oameni, cetățeni moldoveni, fiind răniți în urma accidentului, informează evz.ro.

Șase dintre aceștia au fost transportați, în stare gravă, la Spitalul Judeţean Tulcea. Celelalte opt persoane au refuzat transportul către spital.

Potrivit prefectului județului Tulcea, citat de publika.md, o parte dintre cei aflați în răniți sunt medici. Ministrului Sănătății din Republica Moldova a confirmat accidentul și a anunțat că unul dintre răniţi, care se află în comă, a suferit traumatisme cranio-cerebrale şi a fost transferat la Bucureşti.

De asemenea, prefectul a anunțat că una dintre ambarcațiuni a părăsit locul accidentului și până la această oră nu a fost găsită.

La fața locului au ajuns reprezentanți ai Serviciului de Ambulanţă Tulcea, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea și Căpităniei Municipiului Tulcea.

„În jurul orei 18.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea a fost solicitat să intervină în municipiul Tulcea, zona de trecere bac, în sprijinul a 14 persoane aflate într-o șalupă de tip water-taxi, acestea fiind preluate din două ambarcațiuni care au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35. Imediat de la primirea apelului, la faţa locului s-au deplasat echipajele de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială cu apă si spumă, una de descarcerare, și două echipaje SMURD”, a declarat Angela Tulceanu, purtător de cuvânt al ISU “Delta” Tulcea.

La ora transmiterii acestei știri, oamenii legii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest accident.

În acest caz a fost descis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Accident naval în Delta Dunării: Șase cetățeni moldoveni, răniți grav, după ce două ambarcațiuni s-au ciocnit la Mila 35

#DIRECT_ONE_gqspkt#

Urmăriți B1TV.ro și pe