Actorul Cornel Nicoară a murit. Fostul director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț s-a stins la 83 de ani

Actorul Cornel Nicoară a murit. Fostul director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț s-a stins la 83 de ani
Foto: Facebook / Cornel Nicoară

Este doliu ăn lumea teatrului, după ce actorul Cornel Nicoară a murit la vârsta de 83 de ani. Fostul director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț a murit chiar după ziua lui de naștere.

Actorul Cornel Nicoară s-a stins din viață joi dimineața, în propriul său apartament din Piatra – Neamț. El a fost găsit decedat în apartamentul său de către pompierii nemțeni, ce fuseseră solicitați să intervină la un incendiu din imobil, notează Stiri-Neamt.ro.

Actorul Cornel Nicoară a murit la 83 de ani

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a actorului, acolo unde apropiații au postat un mesaj.

În această dimineață, soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă, Cornel Nicoară.

În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Dacă ar trebui să descriem în cuvinte viață să și cum a influențat oamenii din jurul domniei sale epopeea ar fi metodă potrivită dar în aceste momente până a devenit foarte grea și doar gândurile marelui Adrian Păunescu pot contura durerea din sufletele noastre :

” Murim săraci, murim umili,
Din moftul unor imbecili
Și este vai și-amar de noi.
Nu mai există nici valori,
Nu se mai nasc nemuritori,
Există bani și-atîta tot,
Să fim maimuțe-n carnaval,
Maimuța n-are ideal,
Maimuța are numai bot.
Sunt puse țările la zid,
Democrația e un vid,
„Sub echilibrul pururi frînt,
Se-aruncă-n lume maladii,
Popoarele spre-a se rări,
Că-s prea mulți oameni pe pămînt.”

Dumnezeu să îl așeze în loc luminat și vegheze și să ne îndrume în continuare de acolo sus dintre stele. Odihnească-se în pace”, este postarea ce apare pe pagina de Facebook a actorului din Piatra – Neamț.

Cine a fost actorul Cornel Nicoară, fostul director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț

Cornel Nicoară s-a născut la Câmpia Turzii, județul Cluj, la data de 20 octombrie 1938. În 1965, el a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (I. A. T. C.) , iar din acel an și până în 2006, când s-a pensionat, a activat la Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț.

În filmele românești a dat viață personajelor precum: Radu Buzescu – Buzduganul cu trei peceţi, Dragomir – Pintea, Rudi – Fiul munţilor, Martin – Poliţa în alb, Craiul – Dumbrava minunată.

El a deținut funcția de director al Teatrului Tineretului din Piatra – Neamț între martie 1986 – ianuarie 1989 şi septembrie 2001 – mai 2006, notează sursa ciatată mai sus.