Actul a fost semnat imediat după schimbarea ministrului care s-a opus! La ce date are acum Fiscul acces

Actul a fost semnat imediat după schimbarea ministrului care s-a opus! La ce date are acum Fiscul acces

Fiscul și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare au semnat un acord prin care ANAF va putea accesa mai rapid datele de identificare ale proprietarilor care au site-uri de domenii.ro. Argumentul care stă la baza documentului vizează combaterea actelor de evaziune, fraudă fiscală și vamală.

Documentul este valabil un an de zile, dar poate fi prelungit încă un an, dacă nu este denunțat. În urmă cu un an, acest protocol a fost refuzat de ministrul Comunicațiilor de atunci, Augustin Jianu, care și-a motivat refuzul prin invocarea legislației datelor cu caracter personal, date pe care Fiscul le poate afla, la cerere.

În urmă cu un an, întâlnirea ministrului cu șeful Fiscului s-a concretizat în realizarea unei aplicații prin care Fiscul va putea obține rapid datele de identificare ale proprietarilor în cazuri punctuale, în investigațiile aflate în curs, iar diferența era că obțineau datele mai rapid.

La o zi după remanierea Guvernului și preluarea funcției de Ministru al Comunicațiilor de către Lucian Șova, pe 22 iunie, ANAF și I.C.I au semnat protocolul care poate fi aplicat de vineri, 4 august, informează Profit.ro, unde puteți vizualiza documentul protocolului.

În Parlament a fost inițiat, în paralel, un proiect care prevede ca datele de contact ale persoanelor fizice ce dețin domenii web să fie prezentate public fără consimțământul acestora. Proiectul a fost însă respins în luna mai de Camera Deputaților, în calitate de for decizional al Parlamentului, după ce Guvernul a arătat că o astfel de măsură încalcă normele Uniunii Europene.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)