Adrian Severin, dezvăluiri de după gratii: "Traian Băsescu mi-a spus că din investigaţiile serviciilor noastre rezultă că sunt nevinovat"

Adrian Severin, dezvăluiri de după gratii: "Traian Băsescu mi-a spus că din investigaţiile serviciilor noastre rezultă că sunt nevinovat"

Fostul europarlamentar Adrian Severin a oferit un interviu din pușcărie în care a vorbit condamnarea la închisoare pe care a primit-o, afirmând că ar fi fost informat de fostul președinte Traian Băsescu că din investigațiile făcute de serviciile secrete ar fi aflat că e nevinovat.

"Eu pot să spun atât că lucru cert că în momentul când scandalul a izbucnit domnul Băsescu mi-a comunicat să ne vedem, ne-am văzut la Cotroceni şi mi-a spus că din investigaţiile serviciilor noastre rezultă că sunt nevinovat şi că foarte bine am procedat că nu am demisionat şi că mă lupt pentru aflarea adevărului. Când am plecat i-am zis că sunt singur, dar eu mereu îmi dau seama. Ceea ce își dădea el seama era că și el era singur. Atunci când nu a mai fost util, sistemul a început să îi facă probleme. Vă spun sincer, îmi pare rău pentru rudele lui, fratele lui și faptul că încă se află după gratii. Sunt foarte mulți deținuți care critică aceste comisii. Legea trebuie schimbată legea eliberării condiționată. Domnul Băsescu mi-a confirmat recent că discuţia a avut loc, nu i-a povestit conţinutul, a povestit în contextul în care l-am invitat că martor în proces, în apel. Nu a refuzat dar judecătorii nu au administrat nicio proba nu e acceptat pe nicăieri, s-a cerut la Bica, la Udrea în diverse cauze. Poate pentru că ce spune probabil deranjează foarte tare, dacă tot felul de denunţători care aud ascultând pe la uşi, sunt aici mulţi condamnaţi pe denunţuri, unele din cele mai fantastice, dacă ăştia sunt crezuţi de ce nu ar fi şi Preşedintele României, eu nu sunt un tip ranchiunos, nu urăsc pe nimeni”, a afirmat Adrian Severin într-un interviu din pușcărie pentru RTV.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție în 16 noiembrie 2016 la 4 ani închisoare cu executare pentru săvărșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.