ALERTĂ! Imigranți ilegali din Orientul apropiat depistați la vama Nădlac (FOTO)

ALERTĂ! Imigranți ilegali din Orientul apropiat depistați la vama Nădlac (FOTO)

Fenomenul migrației din statele afectate de război din Orientul Apropiat începe să devină rutină și în România.

20 de iranieni, afgani și irakieni, solicitanți de azil în România, au fost descoperiți, în noaptea de marți spre miercuri, în timp ce încercau să ajungă ilegal într-un stat din Spațiul Schengen. Refugiații erau scunși în compartimentul de marfă al unei autoutilitare înmatriculată în România, printre piese auto. Autoutilitara urma să transporte piesele auto în Franța. „În data de 25 octombrie, în jurul orei 00.30, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul român Romeo B., în vârstă de 41 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercesdes Sprinter, înmatriculată în România, care era încărcată cu piese auto pentru o firmă din Franţa. Poliţiştii de frontieră au observat că uşa compartimentului marfă al autoutilitarei nu era închisă corespunzător şi au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse douăzeci de persoane, unsprezece femei şi nouă bărbaţi. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran, Afganistan şi Irak, unsprezece adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 ani şi nouă minori, cu vârste cuprinse între 2 şi 17 de ani, solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu posedau vize pentru trecerea frontierei”, au declarat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. Şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă de prezenţa cetăţenilor străini în interiorul mijlocului de transport și că el a încărcat bunurile pe care urma să le transporte în Franţa, neînchizând corespunzător compartimentul de marfă. A mai relatat că în drum spre ieşirea din tara a staţionat într-o staţie de alimentare combustibil.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor ascunse acte de cercetare penală pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanului român pentru trafic de migranţi, potrivit aradon.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe