Amenzi de 8 milioane de lei aplicate de inspectorii IGSU. Ce nereguli au găsit aceștia

Amenzi de 8 milioane de lei aplicate de inspectorii IGSU. Ce nereguli au găsit aceștia
Foto: Pixabay

InspectoriiIGSU au făcut controale 8.000 decontroalela unităţi de turism şi restaurante, cluburi şi terase.În urma acestora, au fost sancționate peste 4.600 de unități,deaproape8 milioane de lei.

„În acest sezon estival, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la peste 395.000 de sesizări, au depistat 1.235 de urmăriţi şi au prins în flagrant peste 13.000 de autori de infracţiuni. Vreau să subliniez faptul că în acest sezon estival infracţionalitatea a scăzut, comparativ cu perioada similară din anul trecut, cu peste 9%”, a declarat Bogdan Despescu la sediul MAI, potrivit Agerpres.

Inspectorii au verificat 274.000 operatori economici, la nivelul întregii țări.

,,Având în vedere numărul mare de cetăţeni prezenţi pe litoral, au fost luate măsuri suplimentare pentru protejarea acestora şi prevenirea faptelor antisociale, fiind detaşaţi în judeţul Constanţa peste 1.000 de poliţişti şi cadre IGSU. În acest sezon estival, au fost operaţionalizate 24 de puncte de lucru temporare pentru asigurarea intervenţiilor prompte la situaţiile de urgenţă”, a mai spus Despescu.