Andreea Moldovan: Valul 3 e deosebit de celelalte, pentru că vine cu o transmisibilitate mai mare şi cu mai mulți pacienţi tineri cu afectări moderate sau severe / Măsurile ne ajută, nu au rol punitiv (VIDEO)

Andreea Moldovan: Valul 3 e deosebit de celelalte, pentru că vine cu o transmisibilitate mai mare şi cu mai mulți pacienţi tineri cu afectări moderate sau severe / Măsurile ne ajută, nu au rol punitiv (VIDEO)
Captură Video - Ministerul Sănătății / Facebook

Andreea Moldovan, medic și secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat faptul că valul trei al pandemiei de coronavirus este diferit de primele două, deoarece virusul are o transmisibilitate mai mare, iar numărul de pacienți tineri cu forme de boală moderate sau chiar severe este și el mai mare. Aceasta a ținut apoi să precizeze că restricțiile anti-COVID sunt menite să ne ajute, nu au rol punitiv sau coercitiv.

De ce e diferit valul 3 al pandemiei de coronavirus. Explicațiile Andreei Moldovan

„Valul 3 e deosebit faţă de celelalte două, pentru că vine cu o transmisibilitate mai mare şi cu un număr mai mare al pacienţilor tineri cu afectări moderate sau severe, ceea ce e mai mult decât un efort pentru sistemul sanitar” , în conextul în care „personalul medical se străduieşte de mult timp să facă faţă unei pandemii pe care n-a mai întâlnit-o niciunul dintre noi”, a declarat, duminică, Andreea Moldovan.

Andreea Moldovan: Valul 3 e deosebit de celelalte, pentru că vine cu o transmisibilitate mai mare şi cu mai mulți pacienţi tineri cu afectări moderate sau severe / Măsurile ne ajută, nu au rol punitiv

Andreea Moldovan insistă că ieșirea din criză depinde de măsura în care restricțiile sunt respectate

Aceasta a subliniat apoi că masca de protecție a salvat multe vieți până acum, iar restricțiile au rolul de a ne ajuta, nicidecum nu sunt punitive.

„Sunt măsuri care ne ajută, le aplică şi alte ţări, le aplicăm şi noi, şi cred că depinde de fiecare dintre noi să le înţelegem, să le acceptăm şi să le aplicăm corect. Măsurile ne ajută să trecem peste acest val şi să ajungem, la un moment dat, la liman”, a continuat secretarul de stat.

„Cu cât măsurile acestea vor fi mai puţin ferme sau vor fi eludate de către populaţie, cu atât menţinerea lor se va justifica pe o perioadă mai lungă de timp”, a mai susținut Moldovan.

Acesta a afirmat apoi că ne va fi mai ușor să respectăm regulile dacă ne gândim că la finalul acestei perioade grele ne așteaptă normalitatea pe care ne-o dorim atât de mult: „Să ne gândim cu toţii, e un moment greu acum, dar pe care trebuie să-l trăim tocmai ca să putem ajunge la un moment dat la acea normalitate pe care ne-o dorim”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”