ANPC, zeci de controale la spitale. Mizerie şi mâncare alterată, printre nereguli (VIDEO)

ANPC, zeci de controale la spitale. Mizerie şi mâncare alterată, printre nereguli (VIDEO)

Mizerie cât cuprinde, lenjerii de pat rupte şi pătate, băi pline de mucegai, dar şi mâncare alterată. Asta au găsit comisarii de la protecţia consumatorului în mai multe spitale din ţară. Cele mai mari probleme au fost descoperite de comisarii ANPC la Spitalul municipal Dorohoi, unde spațiile de depozitare arătau ca după război, informează B1 TV.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a făcut zeci de controale în spitalele din ţară. La Spitalul Municipal Dorohoi, imaginile par desprinse dintr un film de groază. Mizeria şi mucegaiul sunt la ele acasă.

În depozitul de alimente, comisarii au găsit alimente ţinute în condiţii necorespunzătoare. Blocul alimentar al unităţii ar fi trebuit închis, dar ar fi rămas fără hrană 270 de pacienţi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Reprezentanţii unităţii au fost invitaţi, pentru luni, la sediul Comisariatului judeţean, pentru aplicarea măsurilor. Aceleaşi imagini dezatruoase le întâlnim şi la Secțiade Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoşani.

Condițiile găsite aici i-au lăsat perplecși pe comisarii, în sensul că au descoperit în zona blocului alimentar frigidere ruginite și foarte vechi, uși și geamuri cu vopseaua scorojită. De asemenea, au fost găsite uși de plastic montate și în jurul cărora nu a mai fost refăcută zidăria sau uși de lemn fără clanțe și mânere. Probleme au fost găsite și la grupurile sanitare și saloanele care aveau tâmplăria geamurilor și ușilor vopsită de ani de zile și acum învechită și obosită de trecerea timpului. De asemenea, în zonele de așteptare canapelele și scaunele sunt vechi și rupte, iar pardoseala din mozaic este crăpată.