Controale zilnice la comercianți în această perioadă: ANSVSA a dat amenzi de peste 130.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a fructelor și legumelor

Controale zilnice la comercianți în această perioadă: ANSVSA a dat amenzi de peste 130.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a fructelor și legumelor
Foto: Pixabay

Inspectorii ANSVSA fac controale zilnice pe perioada sărbătorilor pentru a depista neregulile privind produsele alimentare, a anunțat președintele instituției Robert Chioveanu, care a precizat că aceasta vor continua până pe 7 ianuarie.

Conform acestuia, au fost verificate aproape 10.000 de mașini care transportau animale vii, s-au luat probe din produse obținute din lapte de vacă sau capră și s-au verificat condițiile de depozitare și comercializare a legumelor și fructelor, fiind identificate probe neconforme.

”ANSVSA a reușit în această perioadă să facă un număr zic eu destul de mare de controale și am început în primul rând acum două săptămâni cu verificările în trafic. Am primit sprijinul Ministerului de Interne și am declanșat o operațiune fără precedent împreună cu colegii de la Ministerul de Interne. Am făcut controale în trafic pentru limitarea circulației animalelor și în special a porcilor vii. Vreau să vă menționez că aceste controale vor continua până în data de 7 ianuarie 2020”, a declarat Robert Chioveanu, citat de agrointel.ro.

Au fost recoltate 216 probe și s-au analizat până la data de 19 decembrie 172 de probe, 16 probe fiind neconforme. Au fost identificate probleme în județele Brașov, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți și Tulcea, dar și în municipiul București.

Atenția specialiștilor se îndreaptă în această perioadă și către sectoarele de depozitare-comercializare legume/fructe. Aici au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 130.000 de lei și 48 de avertismente. Au fost prelevate 1.463 de probe din care au rezultat 15 probe cu rezultate neconforme.

Tags: