Aproape jumătate din hotelurile și pensiunile din Valea Prahovei, scoase la vânzare

Aproape jumătate din hotelurile și pensiunile din Valea Prahovei, scoase la vânzare

Aproape jumătate din hotelurile sau pensiunile aflate pe Valea Prahovei au fost scoase la vânzare fiindcă nu prea aduc profit, ceea ce face și ca procesul de vânzare să fie destul de complicat, a afirmat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

"E pustiu și trist în Predeal, nu este nimeni, în timp ce în Sinaia și Bușteni mai mișcă ceva, dar nici aici nu e foarte animat", a declarat acesta, conform Profit.

Președintele FPTR dă vina pe aglomerația din weekend care se instaurează pe DN1, drumul ce face legătura între București și nord-vestul țării. Stațiunea cea mai aglomerată este, de regulă, Sinaia, apoi Bușteni și Predeal.

Gradul de ocupare în Sinaia este de aproximativ 40%, iar Predeal de 28-30%. "Din acest motiv, foarte multe hoteluri din Predeal, peste 60%, sunt de vânzare. În total, pe toată Valea Prahovei, aproximativ 45% dintre hoteluri sunt de vânzare. Nu au cumpărători, pentru că nu sunt retabile".

Dragoș Răducan este de părere că soluția pentru rezolvarea acestei probleme ar fi construirea unei autostrăzidin București către munte.

"Restaurantele, ATV-urile și altele sunt demodate, iar bucureștenii, principalii clienți ai Văii Prahovei, au devenit comozi și nu mai urcă pe munți decât cu telecabina, să bea un ceai și să-și facă un selfie", a spus acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe