Arad: Trei tunisieni, opriţi cu focuri de armă la frontiera cu Ungaria

Arad: Trei tunisieni, opriţi cu focuri de armă la frontiera cu Ungaria
Foto: vestic.ro

Trei migranţi tunisieni au fost prinşi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce încercau să treacă graniţa cu Ungaria în apropiere de vama arădeană Nădlac, după ce poliţiştii de frontieră au tras două focuri de armă în plan vertical pentru a-i opri.

„Au fost reţinuţi la aproximativ 20 de metri interior faţă de teritoriul statului vecin, la marginea de vest a localităţii Nădlac, în vegetaţia din apropierea frontierei. Pentru reţinerea persoanelor în cauză, lucrătorii noştri au făcut uz de armă, trăgând în plan vertical două focuri, întrucât cei în cauză au ignorat somaţiile verbale făcute de poliţiştii de frontieră”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, citat de Mediafax.

În urma verificării, s-a stabilit că cei trei sunt cetăţeni tunisieni, cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani, şi că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Migranţii au declarat autorităţilor că s-au deplasat cu un autoturism de ocazie până în localitatea Nădlac, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, prin câmp, până în momentul reţinerii. Ei au recurs la această metodă pentru că nu deţineau vize pentru Spaţiul Schengen.

Cei trei cetăţeni tunisieni sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.