Cererea lui Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie, judecată pe 20 noiembrie

Cererea lui Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie, judecată pe 20 noiembrie
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, a declarat că pe 20 noiembrie va fi judecată cererea de suspendare a executării propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţia de Procuror General a lui Augustin Lazăr, informează Agerpres.

Vineri, Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba Iulia o acţiune în contencios administrativ, prin care cere suspendarea procedurii de revocare, iar la Ministerul Justiției a depus o plângere prealabilă împotriva raportului de evaluare întocmit de Tudorel Toader. Procurorul General le-a solicitat judecătorilor din Alba Iulia să suspende efectele raportului întocmit de Toader, până la soluţionarea litigiului de la Ministerul Justiţiei.

Pe 1 noiembrie, Augustin Lazăr declara că afirmaţia ministrului Justiţiei privind descoperirea unei fraude în dosarul său de candidatură pentru funcția de Procuror General al României s-a dovedit „o manipulare a opiniei publice” şi a anunţat că îşi rezervă dreptul de a acţiona conform procedurilor legale în vigoare.