AUR a depus în Parlament un proiect de lege împotriva discriminării românilor pe motiv de vaccinare anti-COVID-19. Ce amenzi prevede

AUR a depus în Parlament un proiect de lege împotriva discriminării românilor pe motiv de vaccinare anti-COVID-19. Ce amenzi prevede
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis vineri, 20 august, că a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării românilor pe motiv de vaccinare anti-COVID-19.

Dacă proiectul va trece de Parlament și legea va intra în vigoare, cei care vor îngrădi drepturile și libertățile unei persoane pe motiv că nu și-au administrat serul, vor primi o amendă între 3.000 și 30.000 de lei. De asemenea, cei care vor discrimina o categorie sau un grup de persoane vor primi o amendă de la 5.000 până la 100.000 de lei.

Mai exact, potrivit proiectului AUR, „emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracţiune şi sancţionată cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă”.

„AUR solicită Guvernului să pună capăt de îndată ameninţărilor şi intimidărilor”

Partidul condus de către George Simion și Claudiu Târziu susține că vaccinarea anti-COVID-19 trebuie să fie „voluntară şi aşa trebuie să rămână”. De asemenea, liderii formațiunii conservatoare solicită Guvernului să „înceteze cu ameninţările şi intimidările” la adresa angajaţilor din sistemul bugetar, care nu doresc să se vaccineze.

„AUR solicită Guvernului să pună capăt de îndată ameninţărilor şi intimidărilor la adresa angajaţilor din sănătate şi învăţământ, precum şi la adresa celorlalţi angajaţi din sistemul bugetar care nu doresc să se vaccineze. Vaccinarea este voluntară şi aşa trebuie să rămână.

Tentativele de ameninţare şi intimidare la adresa românilor care lucrează în mediul bugetar sunt inacceptabile şi AUR va face toate demersurile pentru ca ele să fie curmate. Suntem alături de medicii şi profesorii din România, precum şi alături de funcţionarii care îşi câştigă decent o pâine şi îi asigurăm pe toţi că AUR va lupta până la capăt în Parlamentul României pentru libertatea lor”, a declarat co-președintele AUR, George Simion, într-un comunicat al partidului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”
19:28 - Vladimir Putin a vorbit mai degrabă ca un taximetrist nervos decât ca un șef de stat, arată o analiză The Guardian. Discursul președintelui rus, „un set de clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”
18:55 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 2 – 8 octombrie 2022. Aspecte astrale de mare forță (VIDEO)