Avertisment îngrijorător din partea OMS: Aceasta nu va fi ultima pandemie

Avertisment îngrijorător din partea OMS: Aceasta nu va fi ultima pandemie

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că oamenii din întreaga lumea ar trebui să se pregătească mai bine pentru o viitoare pandemie, pentru a putea depășim astfel de crize,conform Reuters.

Acesta a recomandat țărilorsă prevină problemele care pot apărea în timpul unei pandemii și să se ocupe mai mult de sănătatea publică.

Ce a declarat șeful OMS legat de o nouă pandemie

„Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a spusGhebreyesus, luni, la Geneva.

„Istoria ne învaţă că focarele de infecţie şi pandemiile sunt o realitate. Dar când vom avea o nouă pandemie, trebuie să fim pregătiţi, mai pregătiţi decât am fost în faţa COVID-19”, a subliniatGhebreyesus.

Care este situația în România

În România au fost confirmate, până acum,95.897deinfectări cu coronavirus. În total, în România au murit3.926 depersoane infectate cu coronavirus. Primul cazde coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.La Terapie Intensivă sunt în continuare internate 465 de persoane.

Care este situația la nivel mondial

De la începutul pandemiei până acum, în întreaga lume s-au infectat aproape 27milioane de oameni,iar aproape 800de mii au murit din cauza virusului.

Ultima oră
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară