Medicul Beatrice Mahler a explicat la Actualitatea cu Tudor Mușat ce efecte aduce valul patru al pandemiei, în special varianta Delta, dar și despre posibilele soluții ce ar putea fi aplicate în cazul persoanelor care refuză vaccinarea anti-COVID, în baza informațiilor false.
„În acest moment, la numărul de cazuri pe care îl avem nu avem de ce să impunem restricții suplimentare, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim atenți la ce se întâmplă și să informăm cu privire la riscurile care pot apărea ca urmarea a declanșării unor focare ce nu sunt corect gestionate”, a explicat medicul, în direct pe B1 TV.
Medicul Beatrice Mahler a vorbit și despre temerile pe care le experimentează persoanele care nu doresc să se vaccineze anti-COVID, fiind mai speriați de ser și reacții adverse decât de boală.
„Suntem într-un moment destul de dificil, este o rezistență din partea celor care nu s-au vaccinat, inclusiv în a fi de acord să accepte informații și date noi.
De foarte multe ori, în discuțiile pe care le-am avut cu persoanele care nu s-au vaccinat, ei susțin faptul că pot scapă de boală, dar de vaccin, dacă îl fac, nu se știe ce o să se întâmple.
Adică, teama de vaccin și de efectele secundare este atât de mare, în cât depășește orice informare pe care am putea să o facem pe criterii raționale. În fața fricii, trebuie văzut împreună cu psihologi și persoane care știu să abordeze o astfel de situație ce este de făcut”, a explicat Beatrice Mahler.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Totodată, managerul Institutului Marisu Nasta din Capitală a ținut să precizeze că oamenii trebuie să fie informați cu privire la nivelul de anticorpi din organism și modul în care aceștia luptă în fața variantei Delta.
„Și persoanele vaccinate dacă intră în contact cu persoane infectate se pot contamina, dar acest lucru trebuie să fie explicat. Trebuie explicat faptul că suntem în fața unui virus care are o modificare structurală extrem de diferită, dacă vorbim de tulpina Delta, ea s-a adaptat atât de bine, în cât are niște particule glucidice care mascează locul unde ar trebui să se fixeze anticorpi.
Practic, anticorpi nu mai recunosc această variantă pentru că el își maschează proteina Spike, iar astfel păcălește anticorpii care ar ajuta organismul să anihileze virusul (…) Prin mecanismul de adaptare, virusul a devenit mai viclean și luptă cu armele lui împotriva noastră”, a declarat Beatrice Mahler, pentru B1 TV.