Ben Oni Ardelean, prins băut la volan: „Voi face contestație, alcoolemia a fost dată de tratamentul pentru inimă”

Ben Oni Ardelean, prins băut la volan: „Voi face contestație, alcoolemia a fost dată de tratamentul pentru inimă”
foto: Facebook @ Ben-Oni Ardelean

Deputatul PNL, Ben Oni Ardelean a rămas fără permisdupă ce a fost prins la volan de polițiștii rutieriîn timp ce conducea cu o alcoolemie peste limita legală, potrivitG4media. Parlamentarul a primit o amendă de 1.305 lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru trei luni.

Poliția arată că valoarea indicată de alcooltest a fost de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar nu a indicat numele șoferului prins.El a fost amendat cu 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 90 de zile.

„Polițiștii i-au verificat conducătorului auto documentele și au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, valoarea indicată fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Capitalei.

Ben Oni Ardelean susținecă nu a consumat alcool, iar valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost provocată de tratamentul pentru o afecțiune cardiacă.

„Iau un tratament pentru inimă, am tensiunea mică, foarte oscilantă. Voi face contestație. Nu am consumat alcool”, a precizat Ben Oni Ardelean, pentru sursa citată.