Biletele pentru transportul în comun din București se scumpesc duminică. Cât va costa un bilet de metrou și o călătorie cu autobuzul

Biletele pentru transportul în comun din București se scumpesc duminică. Cât va costa un bilet de metrou și o călătorie cu autobuzul
Stația de metrou Piața Victoriei. Foto: Facebook @ Piața Victoriei

Începând din data de duminică, 1 august, prețul unui bilet de autobuz / tramvai / troleu și al unei călătorii cu metroul va crește. Totodată, sistemul de transport se va schimba, fără să mai existe diferențe de tarif.

Mai mult decât atât, se va putea călători cu un singur bilet pentru toate mijloacele de transport din Capitală și cele care leagă Bucureștiul de localitățile din Ilfov.

Prețul unei călătorii va urca la 3 lei, iar cetățenii vor putea circula în baza unui singur bilet, cu toate mijloacele de transport, într-un anumit interval de timp.

Cât vor costa biletele și abonamentele STB de la 1 august

O călătorie cu metroul sau cu mijloacele de transport terestre va costa 3 lei.

Prețul unui bilet comun STB / Metrorex va fi de cinci lei. Acesta va include o călătorie cu metroul, dar și 90 de minute de mers cu autobuzul / troleul sau tramvaiul.

Un bilet de 24 de ore va avea o valabilitate de fix 24 de ore, nu doar de la ora emiterii până la miezul nopții. Regula se va aplica și pentru biletul de 72 de ore.

Ce preț vor avea abonamentele la STB și Metrorex

Odată cu data de 1 august 2021 se va schimba și prețul biletelor pentru abonamentele de STB și Metrorex:

  • Abonamentul de 24 de ore va costa 8 lei
  • Abonamentul de 72 de ore va costa 35 de lei
  • Abonamentul comun pentru STB și Metrorex, pentru 24 de ore, va costa 14 lei
  • Abonamentul comun STB și Metrorex pentru 7 zile va costa 50 de lei
  • Abonamtul de metrou sau STB, lunar, va avea prețul de 80 de lei
  • Pentru ambele rețele prețul abonamentului va fi de 140 de lei
  • Un abonament STB sau Metrorex, valabil 6 luni va costa 400 de lei, în timp ce pentru un abonament comun pentru același interval de timp românii vor plăti 700 de lei.
  • Abonamentul valabil 12 luni, pentru una dintre cele două forme de transport va avea prețul de 700 de lei, în timp ce unul pentru ambele rețele va avea prețul de 1.200 de lei.