Biografia Patriarhului Daniel. Cu ce s-a ocupat pe vremea lui Ceaușescu și detaliile care trezesc suspiciuni

Biografia Patriarhului Daniel. Cu ce s-a ocupat pe vremea lui Ceaușescu și detaliile care trezesc suspiciuni

Patriarhul Daniel este unadintre cei mai influente figuri publice din România. În aceeași măsură, și printre cele mai controversate. Cum a reușit acesta puternica ascensiune și cu ce s-a ocupat de fapt în perioada lui Nicolae Ceaușescu, aflăm din CV-ul său.

Daniel Ilie Ciobotea este numele real al patriarhului Bisericii Ortodoxe Române. S-a născut în data de 22 iulie 1951, în satul Dobrești, din comuna Bara, județul Timiș. Patrarhul Daniel este considerat drept unul dintre cei mai cultivați oameni ai Bisericii. Biografia sa conține mai multe experiențe în străinătate impresionante,în perioada lui Nicolae Ceaușescu, care nasc suspiciuni.

Biografia Patriarhului Daniel în perioada comunismului

1974 – A absolvit Institutul Teologic Universitar din Sibiu

1976 – A obținut doctoratul la Institutul Teologic Universitar din București

1978 – A absolvit Facultatea de Teologie Protestantă din Strasbourg (Franța)

1979 – A obținut doctoratul la Strasbourg (Franța). Teza de doctorat: „Reflexion et vie chretiennes aujourd’hui. Essai sur le rapport entre la tehologie et la spiritualite”

1980 – A absolvit cursurile Facultății de Teologie Romano-Catolice din Freiburg (Germania)

1987 – S-a călugărit

1980 – 1988 – Activitate didactică în calitate de lector la Institutul Ecumenic de la Bossey (Elveția)

Biografia Patriarhului Daniel după Revoluție

După ce s-a călugărit, la 36 de ani, a început spectaculoasa ascensiune a Patriarhului Daniel, la acea vreme Daniel Ilie Ciobotea.

1988 – A fost hirotonit ieromonah, ridicat în rang până la cel de protosinghel. A fost apoi numit consilier patriarhal și director al Sectorului „Teologie Contemporană și Dialog Ecumenic” al Patriarhiei, a devenit conferențiar la Catedra de Misiune Creștină a Institutului Teologic Universitar Ortodox din București

1990 – A condus temporar(ianuarie – aprilie 1990) Biserica Ortodoxă Română, în perioada zbuciumată postcomunistă; A fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei cu titlul de „Lugojanul”; a fost hirotonit arhiereu – cea mai înaltă treaptă bisericească; a fost ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

2007 – A devenit Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

Urmăriți B1TV.ro și pe
`