Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate

Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate
Foto simbol: Pixabay

Rata de infectare din Municipiul București a ajuns la 5,57 la mie, arată datele publicate marți de Direcția de Sănătate Publică, în a doua zi consecutivă în care este înregistrată o creștere semnificativă, fără a fi luate încă în calcul cele aproape 2.600 de cazuri noi raportate luni în Capitală, potrivit G4Media.ro.

Rată de infectare de 5,57 în București

Bucureștiul este deja în scenariul roșu, iar actuala legislație anti-pandemie prevede noi restricții de la incidențe mai mare de 6. Printre altele, dacă se trece acest prag, toate școlile trec la sistemul de predare online și mai rămân deschise doar creșele, grădinițele și unitățile de învățământ special. Totodată, se instituie o carantină de noapte în weekend, valabilă în intervalul orar 20 – 5 dimineața, însă măsura se aplică doar persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

„Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca Hotărârea CNSU să includă această modificare. Nici copiii între șase și 12 ani nu vor mai fi testați dacă vor să meargă undeva, peste 3 la mie. Am spus din primul moment că vreau ca economia să fie deschisă. Doar așa putem să avem resurse. Dacă ești vaccinat și ai certificatul de vaccinare, poți să îți permiți să îți vezi de viață mai departe (…) Avem certificatul verde care permite activităților economice să rămână deschise. În mall-uri vom cere ca zona de mâncare să fie izolată, să rămână deschisă, dar să fie necesar certificatul verde”, spunea premierul Florin Cîțu.