Poliţia Română a declanşat CONTROL INTERN, după acuzaţiile fraţilor Cosma

Poliţia Română a declanşat CONTROL INTERN, după acuzaţiile fraţilor Cosma

Sunt controale în acest moment la Poliția Buzău! Carmen Dan nu a stat pe gânduri și a dispus verificari de urgenta dupa sesizarea depusă de deputatul Andreea Cosma legată de posibile falsificări ale rezultatelor testului poligraf de către polițiștii de la IPJ.

Procurorii de la DNA Ploieşti ar fi trimis martorii din dosare la Buzău pentru efectuarea testului poligraf cu un apart învechit, care permite falsificarearezultatelor.

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la modalitatea de efectuare a anumitor testări cu aparatul poligraf, de către un specialist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus constituirea unei echipe de control, pentru verificarea aspectelor în cauză, semnalate la nivelul I.P.J. Buzău.

Activitatea de verificare se efectuează sub coordonarea specialiştilor Direcţiei Control Intern şi a Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Din datele existente la acest moment, la nivelul I.P.J. Buzău, în perioada 2014 – 2017, au fost efectuate 91 de testări cu aparatul poligraf, rezultatul niciuneia dintre aceste testări nefiind contestat.

De asemenea, precizăm că, în funcţie de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri, în conformitate cu prevederile legale, pe care le vom aduce la cunoștința opiniei publice.”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.