Călin Doboș, „chirurgul vedetelor” condamnat la închisoare cu executare. Cazul șocant care l-a trimis după gratii

Călin Doboș, „chirurgul vedetelor” condamnat la închisoare cu executare. Cazul șocant care l-a trimis după gratii
Sursa Foto: Instagram

Călin Doboş, supranumit și „chirurgul vedetelor”, a fost condamnat vineri la 3 ani de închisoare cu executare şi interdicţia de a exercita profesia pe o perioadă de 4 ani. Cunoscutul estetician a intrat în vizorul autorităților judiciare în urmă cu șapte ani, după un eșec în sala de operație, care a dus ladecesul unei femei de 37 de ani din Brăila.

Printre vedetele care au trecut prin mâna medicului estetician Călin Doboș se numără:Bianca Drăgușanu, Elena Ionescu, Nicoleta Luciu și Eugenia Șerban.

Cătălin Doboș, condamnat la închisoare

Medicul i-a făcut acesteia o liposucţie într-o clinică privată din Galaţi, deşi era, la acel moment, specializat în chirurgie maxilo-facială. Aceasta a murit după ce a suferit, în timpul intervenţiei făcute de Doboş, mai multe perforaţii ale intestinului. Medicul în vârstă de 46 de ani, care între timp s-a mutat la București, a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă și condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

La scurt timp după intervenţie, femeia s-a prezentat la spitalul judeţean, pentru că se simţea foarte rău, şi, după 20 de zile, a murit. Sentinţa Curţii de Apel l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu executare şi interzicerea dreptului de a profesa timp de 4 ani.

Rudele femeii au decis să deschidă un proces civil pentru despăgubiri în valoare de 1 milion de euro, pe care i-ar folosi ca să-i îngrijească fiica, o tânără cu handicap. Mama Victimei:”A fost ajutorul meu. Acum, în februarie, trebuie să mă pregătesc de pomană. Bani nu am”.

Conform dezvăluirilor făcute de colegii lui Călin Doboș, acestuia i s-au refuzat anumite drepturi pe parcursul dosarului deschis după moartea pacientei căreia i-a făcut o intervenție de liposucție. Ei au subliniat și că expertiza medico-legală nu a ținut cont nici de opinia celor din Colegiului Medicilor din București, care au concluzionat că nu există o legătură de cauzalitate între decesul victimei și operația de liposucție efectuată de medicul Călin Doboș.

“Condamnarea lui Călin Doboș este șocantă, mai ales pentru că acesta a fost achitat de prima instanță care a judecat dosarul, fiind declarat nevinovat. În plus, au fost invalidate multe dintre documentele de medicină legală existente la dosar, întocmite fără respectarea legilor și regulamentelor în vigoare. Se naște astfel întrebarea: pe ce se bazează condamnarea sa, atâta vreme cât nu există acte medicale valide care să indice acest lucru.

Cum a încercat să fugă din țară medicul după condamnare

În noapte de vineri sprea sâmbătă, 12 decembrie, medicul Călin Doboș a fost prins de către autorități în timp ce încerca să părăsească România, laVama Nâdlac. Bărbatul a fost reținut și predat unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea continuării procedurilor care se impun pentru punerea în aplicare a senţinţei judecătoreşti definitive.

„În data de 12.12.2020, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, cetăţeanul român D.C., în vârstă de 46 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea din data de 11.12.2020, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia de Frontieră.