Carantina a fost prelungită cu încă 7 zile în Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele și Clinceni, a precizat Prefectura Ilfov

Carantina a fost prelungită cu încă 7 zile în Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele și Clinceni, a precizat Prefectura Ilfov
Sursa foto: Pixabay

Măsura de carantină zonală a fost prelungită cu șapte zile pentru localitățile ilfovene Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele, dar și pentru comuna Clinceni, a anunțat Instituția Prefectului – Județul Ilfov.

Pentru Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele, măsura de carantină zonală a fost prelungită începând de luni, 19 aprilie, ora 22. Pentru comuna Clinceni, prelungirea a intrat în vigoare de marți, 20 aprilie, ora 5 dimineața.

Prefectura Ilfov: Carantina a fost prelungită cu încă 7 zile în Ciorogârla, Corbeanca, Măgurele și Clinceni

Incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori era luni de 5,72 în Ciorogârla, 5,64 în Corbeanca, 5,86 în Măgurele şi 8,36 în Clinceni, transmite Agerpres. La nivel județean, Ilfovul avea o incidență înregistrată la 14 zile de5,30.

Chitila, Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele au intrat în carantină zonală pe data de 22 martie, pentru o perioadă de 14 zile, însă măsura a fost prelungită pe 5 aprilie, cu încă 14 zile, pentru toate cele patru localități.

În schimb, comuna Clinceni a intrat în carantină zonală pentru o perioadă de două săptămâni pe data de 9 martie. Din 23 martie și, ulterior, din 6 aprilie, măsura a fost prelungită cu câteva 14 zile.

Peste 1 milion de cazuride infecție cu SARS-CoV-2 depistate în România de la debutul pandemiei. Aproape 945.000 de pacienți s-au vindecat

Cel mai recent bilanț arată că pe teritoriul țării noastre au fost depistate1.031.072 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dacă un număr de944.774 de pacienți au fost declarați vindecați,26.381 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Conform datelor de luni, pe teritoriul României, 50.090 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.615 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 43.665 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 117 persoane.