Cardul de sănătate, blocat din nou. Reprezentant al medicilor de familie: Orice formă de dialog cu Casa Națională este inexistentă (VIDEO)

Cardul de sănătate, blocat din nou. Reprezentant al medicilor de familie: Orice formă de dialog cu Casa Națională este inexistentă (VIDEO)

Cardul de sănătate se dovedeşte un adevărat coşmar pentru pacienţi. Medicii anunţă că sistemul cardului de sănătate este din nou nefuncţional, informează B1 TV. În aceasta săptămână, cardul a funcționat cu intermitențe.

”Nu vorbim numai de card, vorbim de data asta de toată platforma informatică, pentru că există numeroase erori și lucrurile astea se înmulțesc pe zi ce trece. Parctic, de pe 1 când defecțiunea a fost asumată de Casa Națională, lucrurile nu s-au mai modificat

Rețeta electronică, de exemplu, care nu se poate da online de câteva zile, practic, noi o eliberăm doar în sistem offline și ea este eliberată de farmacii, dar nu de toate pentru că nu toate riscă să elibereze aceste rețete dacă nu au fost urcate în sistemul informatic. De asemenea, din cauza faptului că dă rețele offline, nu mai putem da rețete pe termen lung pentru că acestea se dau pentru maximul 30 de zile. Orice formă de dialog cu Casa Națională este inexistentă”, a declarat Sandra Alexiu, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei.

Cardul de sănătate, blocat din nou. Reprezentant al medicilor de familie: Orice formă de dialog cu Casa Națională este inexistentă

#DIRECT_ONE_ojz2ly#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe