Care este cea mai sănătoasă legumă din lume și ce beneficii poate aduce organismului. Se găsește și în curțile românilor

Care este cea mai sănătoasă legumă din lume și ce beneficii poate aduce organismului. Se găsește și în curțile românilor
Legumele, extrem de sănătoase pentru organism / Foto: Pixabay.com

O legumă banală, prezentă și în curțile românilor este considerată cea mai sănătoasă din lume. Măcrișul poate fi consumat fie în sucuri proaspete. Beneficiile măcrișului sunt numeroase, printre acestea fiind reducerea stresului oxidativ, purificarea sângelui sau curățarea organismului.

În cazul în care vă doriți o alimentație cât mai sănătoasă, introduceți măcrișul în dieta dumneavoastră.

Beneficiile măcrișului, cea mai sănătoasă legumă din lume

Printre beneficiile măcrișului se numără oprirea și reducerea stresului oxidativ, creștere efectului anti-oxidant, purificarea sângelui, curățarea organismului și stimularea apetitului, digestiei, tensiunii arteriale, notează Monitorul de Cluj.

Cele mai multe beneficii vin în urma consumului de măcriș crud. Acesta poate fi adăugat în sucurile proaspete. Astfel, vă veți bucura chiar și de un plus de energie.

Unde se găsește măcrișul

Măcrișul este o plantă perenă, iar de cele mai multe ori se regăsește în curțile tuturor românilor. Ea se regăsește cel mai des în zonele de deal și de munte, iar de cele mai multe ori crește spontan.

Însă, având în vedere beneficiile măcrișului, acesta a început să fie cultivat atât în curțile oamenilor, cât și în sere și pe plantații special amenajate.

Ultima oră
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3