Topul celor mai buni cârnați din lume / Două produse românești, în clasament

Topul celor mai buni cârnați din lume / Două produse românești, în clasament
Sursa foto: Captură ecran YT

Fiind unul dintre cele mai iubite preparate din lume, cârnații sunt întâlniți în gastronomia multor popoare. Chorizo, Salsiccia și bratwurst, considerați unii dintre cei mai savuroși cârnați la nivel mondial.

În România, sortimentele preferate de cârnați sunt babic, cabanos, ghiudem și trandafir.

Două produse românești sunt în topul celor mai buni cârnați din lume

În clasamentul celor mai buni cârnați din lume se află și două dintre produsele românești: cârnații de Pleșcoi, care se află pe locul 27 și caltaboșul, care este pe locul 37.

Caltaboșul este un tip de cârnați românești de porc pe bază de ficat, preparat și consumat în mod tradițional în perioada sărbătorilor de iarnă. Fiind o specialitate a românilor, nu există doar o rețetă pentru el. De asemenea, caltaboșul conține carne, alte organe, ceapă, orez și mirodenii.

Cârnații de Pleșcoi, produs românesc care este recunoscut și protejat în Uniunea Europeană, beneficiind de Indicație Geografică Protejată (IGP). Produsul este făcut din carne de oaie și vită, condimentat cu ardei iute și usturoi, motiv pentru care cârnații de Pleșcoi au un gust unic.

Chistorra, produs tradițional din Spania, este considerat cel mai bun cârnat din lume. Este un produs din carne de porc, e asemănător cu chorizo și este condimentat cu usturoi, sare și boia de ardei.

În top 10 au fost incluse următoarele sortimente: Morcilla de Grnada (Spania, locul 2), Regensburger wurst (Germania, locul 3), Alheira de Vinhais (Portugalia, locul 4), Chorizo (Spania, locul 5), Salsiccia (Italia, locul 6), Sucuk (Turcia, locul 7), Loukaniko (Grecia, locul 8), Bratwurst (Germania, locul 9), Alheira (Portugalia, locul 10).

Urmăriți B1TV.ro și pe