Cartea cu sfaturi halucinante pentru copii de 6-10 ani, retrasă din librării: „Cum îți înjuri profesorii?”

Cartea cu sfaturi halucinante pentru copii de 6-10 ani, retrasă din librării: Cum îți înjuri profesorii?
Sursa: Freepik

Cartea „Profu’ crede că învăț – caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar”, care a stârnit un val de controverse, pentru că încuraja copiii la acte de violenţă, a fost retrasă din librării, anunță Antena3.

Decizia a fost luată în urma valului de reacții pornite în rândul părinților

Conform autoarei, cartea era adresată copiilor cu vârste între 6 și 10 ani și conţinea sfaturi controversate.
Printre altele copiii erau indrumaţi să își spioneze profesorii pe Facebook sau să dea cu capul în carte până dispare tot stresul.

Tot de aici, cei mici aflau cum să facă vodoo dacă profesorii le-au dat note mici.
Înainte de a retrage cartea, editura a menţionat că astfel de exemplare sunt un real succes în toată lumea.

O învățătoare din Curtea de Argeș atrăgea atenția părinților, săptămâna trecută, privind cărțile pe care le cumpără pentru copiii lor.

Aceasta a fost șocată să regăsească în oferta unor mari librării din România două cărți cu „sfaturi” pentru copii, cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, care îi îndeamnă pe cei mici să-și mintă părinții și să își înjure profesorii.

„Nu sunt o înapoiată, dar astăzi am suferit un șoc.”, a scris învățătoarea Gheorghiță Alina, pe o rețea socială, în debutul unui mesaj care a devenit, rapid, viral.

Câteva sfaturi care apar în cartea controversată: „Părinții sunt destul de proști și cred orice”

„Dacă vrei că părinții să îți cumpere ceva, spune că e pentru școală. Părinții sunt destul de proști și cred orice” (sfatul 8/pg 37)

„Dacă ai mare nevoie de ceva, iar ei nu îți cumpără, improvizează! A împrumuta nu e același lucru cu a fura (mai ales dacă te prinde) ..Corectorul l-am șutit de la mama, chiar dacă a descoperit că îi lipsește, încă nu știe că e la mine, așa că îl tot caută.. sunt sigură că o să renunțe și o să-și cumpere unul nou” (sfatul 35/pg 119)

„M-am gândit să-i trag una tare de tot dar mi-am adus aminte cum data trecută a țipat super tare. Mai bine să nu-i lovești pe frații tăi dacă crezi că s-ar putea să te audă părinții, e de preferat să mai aștepți un pic, când n-o să fie ai tăi acasă” (sfatul 41/pg139)

„Dacă vrei să te răzbuni scrie în Death Note! Un carnețel supranatural cu care poți să omori o persoană dacă îi scrii numele înăuntru în timp ce îi vizualizezi fața.

Să fii atent că prenumele să fie corecte, să nu cumva să omori pe altcineva din greșeală […] Poți să alegi data la care o să moară […] persoana o să moară din cauza unui atac de cord” (sfatul 58 și 59/pg 190)”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră