Ce a declarat Lidia Buble la DIICOT în dosarul în care este anchetată pentru dare de mită poliţiştilor

Ce a declarat Lidia Buble la DIICOT în dosarul în care este anchetată pentru dare de mită poliţiştilor
Foto: Facebook / Lidia Buble

Lidia Buble a dat declaraţii la DIICOT în dosarul în care este anchetată pentru dare de mită poliţiştilor. Artista urmează să fie judecată de Tribunalul Bucureşti într-un dosar în care este acuzată că ar fi mituit doi agenţi de poliţie de la Brigada Rutieră pentru a scăpa de verificarea alcoolemiei cu aparatul etilotest.

Concurenta de la Asia Express a fost oprită în Bucureşti de un echipaj de la brigada rutieră, fiind un control de rutină. Solista a avut însă ghinion și nu avea actele în regulă şi, de asemenea, ar fi refuzat ca agenţii să o testeze cu etilotestul în noaptea respectivă.

Cum a fost prinsă Lidia Buble?

Bărbatul cu care Lidia s-a sfătuit era suspectat că este dealer de droguri şi filat de DIICOT Ploieşti. El avea telefonul interceptat, astfel că întreaga discuţie în care artista a fost sfătuită să mituiască poliţiştii a fost înregistrată.

Deși în comunicatul DIICOT nu este precizat numele inculpaților, portalul instanței de judecată arată că este vorba despre Lidia Buble, Laurențiu Cristian Ciupercă, Marius Constantin Miulescu, Elena Danila Reznicsek și Dragoș Ștefan Presură.

Ce a declarat artista autorităţilor?

Conform unor surse judiciare, Lidia Buble a fost citată la sediul DIICOT Ploieşti de trei ori, recunoscând faptele în timpul audierilor, lucru care este în favoarea sa.

Aşa cum spune legea, inculpatul care recunoaşte faptele săvârşite beneficiează de o pedeapsă redusă cu o treime. Buble şi partenerul ei de dialog sunt judecaţi în stare de libertate, în timp ce agenţii de poliţie se află în control judiciar şi cel mai probabil îşi vor pierde locurile de muncă. Lidia Buble este judecată acum pentru dare de mită, iar prietenul său, pentru instigare la dare de mită.

Ultima oră
20:15 - Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:26 - Joe Biden plănuiește să discute cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin despre comasarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei