Ce mesaje a primit Sorin Cîmpeanu de la liderii PNL după ce și-a anunțat demisia

Ce mesaje a primit Sorin Cîmpeanu de la liderii PNL după ce și-a anunțat demisia
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu a demisionat aseară din funcția de ministru al Educației, după scandalul din ultimele zile în care a fost acuzat de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat mai multe capitole dintr-un curs universitar.

Imediat după ce și-a anunțat demisia mai mulți colegi din PNL au ținut să îi transmită acestuia un mesaj de susținere și să îi mulțumească pentru ceea ce a realizat în fruntea sistemului educațional. Chiar și așa, dezertarea sa a fost interpretată drept un „cutremur” la nivelul partidului, fost prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan criticând aspru decizia lui Cîmpeanu de a ceda presiunilor și de a-și da demisia: „O înfrângere nemeritată pentru PNL. A fost o greșeală plecarea ta din Guvern!”, a zis acesta.

Ce mesaje a primit Sorin Cîmpeanu după demisia de la Ministerul Educației

După ce și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu a primit mai multe mesaje din partea colegilor pe grupul de WhatsApp al celor de la PNL, notează observatornews.ro.

Iată mai jos ce mesaje a primit acesta de la liderii PNL:

  • Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL​: Oare doar eu traiesc un deja vu si pare ca traim in “Ziua Cârtiței”….? Aici nu e vorba doar despre Sorin Campean sau despre Ministrul Educației, este mai mult decat atat. Pare ca cineva vrea ca mesajul moralist justitiarist, de tip iacobin inchizitorial sa domine din nou spatiul public din Romania si eventual sa fie UpGradat. Mesajul pe economie pare ca unii nu il stiu si atunci se merge pe rețeta veche. Deja testata. Atunci cand unii primesc satisfacție prin plecarea Ta, Sorin, vor ajunge sa creadă ca pot face orice si pot pune presiune pe oricine. A fost o greseala plecarea ta din Guvern! Foarte grav, o înfrângere nemeritata pentru PNL care ne pune si mai ales ne va pune in situații complicate pe viitor. Acuzațiile nu inseamna adevăruri incontestabile si probe indubitabile, ele raman acuzatii si atat. Trebuiesc probate, nu devin sentințe prin simpla enunțare. S-a cedat prea usor si in felul acesta vor pune țintarul rand pe rand pe toti liderii si oamenii de tracțiune ai PNL de la nivel Central sau Local/Regional.  Felicitari pentru munca ta, felul deschis si atent de a colabora cu colegii din Bucuresti sau Teritoriu si pentru viziunea ta pusa in practica. Numai bine, Sorin! Oamenii abandonează oameni si partidele abandonează oameni politici, de cele mai multe ori din frica si neînțelegerea tabloului complet sau din cauza unor proiectii alarmist emoționale, doar cel din Ceruri e permanent cu noi. Cu Bunul Dumnezeu inainte! PS Cand intri pentru prima data intr-o Expoziție de Arta, primul lucru pe care ti-l spune galeristul sau criticul de arta este de a face un pas sau doi in spate pentru a avea o privire de ansamblu asupra Tabloului, Sculpturii, Creației. Sa facem doi pasi in spate si sa privim întregul tablou al acestor zile, poate dupa asta, daca nu ne este teama si chiar  vrem sa facem ceva in 2024 sa si acționăm. #impreuna Nu e loc de vendete si bisericuțe. Suntem cu totii pe Arca lui Noe. Azi a fost Sorin.
  • Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca: „Excelenta voastră, dle Prim-Ministru, Ministru, cu regretul de a nu fi Dvs acela care va duce pana la capăt curajosul proiect de reforme educaționale și de aplicare a Proiectului Romania educata, dar cu marele merit de a fi pregătit educația din Romania pentru Spațiul European al Educației , va multumesc pentru excelenta colaborare si pentru sprijinul constant acordat autorităților locale. Cu respect și prețuire, Emil Boc.
  • Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu: Este o mare pierdere, atât pentru învățământul românesc, cât și pentru PNL că nu a reușit să contracareze această campanie murdară și să-și păstreze un ministru bun.  Asta nu va face decât să-i încurajeze pe cei interesați să-i atace și pe alți colegi din Guvern și să inducă ideea că PNL nu are capacitatea să propună oameni buni. Trebuie să fie o lecție pentru noi din care să învățăm că e nevoie de mai multă solidaritate cu cei care își asumă lucruri îndrăznețe. De regulă aceia devin ținte pentru că reprezintă un pericol pentru adversarii( din afară sau din interior). Dincolo de asta, felicitări domnule ministru pentru activitate, asumare, dar și pentru calitatea umană și cea de bun coleg de care ați dat dovadă. Vă doresc mult succes în ceea ce veți face în continuare!
  • Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului Județean Suceava: Multumesc mult dle ministru pentru tot ce ai facut pentru invatamantul romanesc!
  • Iulian Dumitrescu, președinte al Consiliului Județean Prahova: Îmi pare foarte rău, Sorin!
Urmăriți B1TV.ro și pe