Reacția premierului Nicolae Ciucă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: „Îi mulțumesc”

Reacția premierului Nicolae Ciucă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: „Îi mulțumesc”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul României, Nicolae Ciucă, a avut o primă reacție oficială după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că demisionează din funcție ca urmare a acuzațiilor de plagiat din ultima săptămână.

Ciucă a avut o reacție pe contul personal de Facebook și a ținută să îi mulțumească fostului ministru pentru colaborarea avută, anunțând totodată că se va consulta cu cei de la PNL pentru a face cea mai bună propunere către președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește viitorul ministru.

Mesajul transmis de Nicolae Ciucă după demisia lui Cîmpeanu

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație.
În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Consilierul prezidențial Ligia Deca ar urma să fie numită la Ministerul Educației în locul lui Sorin Cîmpeanu

În locul lui Sorin Cîmpeanu (PNL), care și-a dat demisia după un scandal de plagiat, ministru al Educației ar putea deveni Ligia Deca, în prezent consilier Prezidențial în Departamentul Educație și Cercetare, informează G4Media, care citează mai multe surse. Deca e și lector universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA.

Ligia Deca, invocată de Cătălin Avramescu într-o intervenție pe B1 TV. Ce a spus profesorul

Cătălin Avramescu, profesor și filosof, fost ambasador, făcuse referire la Ligia Deca, într-o intervenție pentru B1 TV în care vorbise despre plagiat, mai ales despre cazul premierul Nicolae Ciucă.

„Deci eu nu știu ce mai așteaptă dl Ciucă înainte de a-și da demisia… Cazul dlui Ciucă.. .aici avem de-a face cu o responsabilitate care nu e doar a lui Ciucă sau a patronului său politic, Iohannis. Ca fost șef de Cancelarie Prezidențială, cred că știu cum funcționează o Administrație Prezidențială.

Iohannis nu e genul de om care să știe prea multe sau îl interesează prea multe. Iohannis e foarte leneș să știți. Una din persoanele responsabile pentru această situație inadmisibilă cu Ciucă e consilierul pentru Educație a lui Iohannis. Să facem un pariu? Știți cum se numește consilierul? Nu știți, deși are rang de ministru! Ligia Deca! Asta arată cum lucrează sau nu lucrează Administrația Prezidențială”, a afirmase Avramescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe