Emilia Șercan, despre demisia lui Sorin Cîmpeanu: I-a fost cerută de la Cotroceni. Nu a putut să își mai salveze imaginea ca Nicolae Ciucă în ianuarie, când am scris despre teza de doctorat plagiată a domniei sale (VIDEO)

Emilia Șercan, despre demisia lui Sorin Cîmpeanu: I-a fost cerută de la Cotroceni. Nu a putut să își mai salveze imaginea ca Nicolae Ciucă în ianuarie, când am scris despre teza de doctorat plagiată a domniei sale (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Emilia Șercan s-a arătat de părere, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, că lui Sorin Cîmpeanu i s-a cerut să demisioneze din funcția de ministru al Educației de la Palatul Cotroceni, având în vedere că președintele „Klaus Iohannis a avut o foarte mare influență în momentul numirii lui Sorin Cîmpeanu”.

Jurnalista a amintit și de cazul premierului Nicolae Ciucă, liderul PNL, și că a scris în ianuarie „despre teza domniei sale de doctorat care era plagiată”.

Emilia Șercan, pe B1 TV: Această demisie i-a fost cerută lui Sorin Cîmpeanu de la Cotroceni

Jurnalista de investigație a explicat că în mediul universitar „există o serie de reguli foarte stricte”, iar „ele trebuie respectate”.

„Domnul Sorin Cîmpeanu și-a făcut singur foarte complicată situația pentru că, după ce eu am publicat materialul în care am arătat cu probe faptul că a plagiat și faptul că și-a însușit autoratul a 13 capitole din acel curs universitar, domnia sa a venit cu acele scuze absolut ridicole, care nu numai că au conturat foarte tare absurdul acuzațiilor domniei sale, dar l-au și transformat în sursă de ironii pe Facebook și ironii venite din partea oamenilor, care au spus foarte clar, nu ne puteți jigni inteligența, putem foarte clar să analizăm și singuri și să vedem despre ce e vorba și nu ne puteți spune că un curs e luat pe moștenire, că se lucrează la comun, că fiecare semnează ce vrea”, a declarat Emilia Șercan.

„Eu cred că toate aceste lucruri, într-un ritm extrem de accelerat, au făcut cumva… și eu aș spune mai degrabă că această demisie i-a fost cerută domnului Cîmpeanu de la Cotroceni, deci au dus lucrurile într-acolo încât Sorin Cîmpeanu să nu mai poată să își salveze imaginea așa cum a făcut-o premierul Ciucă în ianuarie, atunci când am scris despre teza domniei sale de doctorat care era plagiată, și în situația aceasta domnul Cîmpeanu, probabil, pus față în față cu aceste dovezi, cu aceste situații absolut ridicole explicate de domnia sa, au determinat Cotroceniul să îi ceară demisia”, a continuat ea.

„De ce spun Cotroceniul și de ce nu spun Partidul Național Liberal – pentru că, dincolo de poziția deținută de ministru al Educației, domnul Cîmpeanu era cel care trebuia să implementeze proiectul „România Educată”, proiect conceput, proiectul de țară, proiectul personal al președintelui Klaus Iohannis, și din declarațiile publice, și din ceea ce noi știm, practic, am înțeles foarte clar că domnul Klaus Iohannis a avut o foarte mare influență în momentul numirii lui Sorin Cîmpeanu ca ministru al Educației. Dacă el a avut influență, tot el a avut probabil și putere să influențeze decizia de demisie într-un final”, a mai spus Emilia Șercan.

Urmăriți B1TV.ro și pe