Ce trebuie să faci cu apa înainte de a pune mămăliga la fiert. Greșeala făcută de aproape toți românii

Ce trebuie să faci cu apa înainte de a pune mămăliga la fiert. Greșeala făcută de aproape toți românii
Apa pusă la fiert. Sursa foto: Pixabay

Mămăliga este cel mai cunosut preparat din bucătăria tradițională românescă, fiind gătită dinc ele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, nu toți știu toate trucurile un un preparat perfect.

Bucătarii profesioniști ne sfătuiesc să punem, întotdeauna, o parte mălai la circa 5 părți de apă. Nu este singurul secret. O regulă nescrisă spune că mămăliga trebuie să stea la fiert timp de 30-45 minute, pentru ca mâncarea să aibă, apoi, consistența potrivită, scrie playtech.ro.

Acest fel de mâncare este extrem de ușor de preparat dacă i se oferă atenția cuvenită.

O să ai nevoie de 1 linguriță de sare, 4 căni de apă, adică 1,050 ml, dar și o cană de mălai grișat de 200 de grame. Înainte de toate, alege o oală cu fund dublu, triplu sau un tuci. Aceasta este o greșeală colosală pe care o fac românii atunci când pregătesc mămăliga.

În alte recipiente căldura nu se transferă uniform, așa că este important să alegi o oală potrivită pentru acest fel de mâncare ce îți dă mari bătăi de cap. Apoi, adaugă toate ingredientele și amestecă foarte bine până când mălaiul se desface.

De aici, totul este floare la ureche! Amestecul trebuie lăsat la foc mediu și amestecat până la fierbere și până când apa a scăzut. Continuă să faci acest lucru până când o să observi că mămăliga a devenit moale. Acest pas nu durează mult timp, ci aproximativ 5 minute.