Cel mai ciudat jaf: Un bărbat din Iași a forțat cu un cuțit o femeie să îi gătească ouă și să îi dea bunurile de valoare din casă

Cel mai ciudat jaf: Un bărbat din Iași a forțat cu un cuțit o femeie să îi gătească ouă și să îi dea bunurile de valoare din casă
FOTO: BZI

Un bărbat de 31 de ani din Iași, pe numele său Dumitru Hrincă, poate intra în istorie cu unul dintre cele mai ciudate jafuri întâlnite până în prezent. Acesta a intrat, mascat cu un tricou pe față, în apartamentul unei vecine cu intenția de a fura, dar a dorit în plus și ca victima să îi gătească un ou.

Totul s-a întâmplat pe 23 martie a acestui an când bărbatul, proaspăt rămas fără un loc de muncă, a consumat din greu băuturi alcoolice și a decis să își jefuiască vecina. Astfel, și-a pus mănuşi şi un tricou peste faţă, reuşind să sară în balconul vecin de pe geamul de la baie, scrie Adevărul.

Dumitru Hrincă a amenințat pe aceasta cu un cuțit spunându-i că nu va păți nimic dacă se va conforma și va face ce spune el.

"Inculpatul Hrincă Dumitru a tras-o pe persoana vătămată în su­fragerie şi s-au aşezat pe pat, după care i-a adresat mai multe întrebări legate de viaţa sa, persoana vătă­mată, de frică, răspunzându-i la toate întrebările. Inculpatul a să­rutat persoana vătămată pe frunte, şi i-a spus să nu-i fie frică“, se arată în rechizitoriu.

După acesta episod, bărbatul și-a dat seamă că i se făcuse și foame și astfel i-a cerut femeii să îi gătească.

"Partea vătămată s-a conformat, a făcut un ou, pe care inculpatul a refuzat să-l mănânce, spunând că a vrut să testeze dacă persoana vătă­mată are abilităţi (dându-şi probabil seama că, pentru a mânca, ar fi fost necesar să îşi îndepărteze tricoul de pe faţă)“, se mai arată în actul de acuzare al anchetatorilor.

După acest episod, jefuitorul i-a cerut femeii să îi dea toate bunurile de valoare diin casă, dar aceasta i-a spus că nu are decât un telefon și 50 de lei, pe care i le-a dat, iar în timp ce acesta căuta prin locuința sa a reușit să fugă și să anunțe vecinii că a fost atacată de un hoț.

Scena a fost surprinsă chiar şi de prietena tâlharului care locuia cu acesta și între timp se întorsese de la cursuri, fiind studentă la UMF Iași. Iubita lui Hrincă l-a văzut şi pe acesta ieşind din apartamentul victimei, recunos­cându-l deşi avea tricoul pe faţă.

Dumitru Hrincă a mers spre iubita sa, a pus cuţitul şi tricoul în geanta acesteia şi i-a propus studentei să meargă la o plimbare cu el. După câ­teva ore, cei doi au fost opriţi în timpul promenadei de poliţişti, care l-au săltat pe Dumitru Hrincă şi l-au dus la audieri. Acesta se află în prezent în arest.