Cel mai întins lac salin din România ar putea seca în curând. Nivelul apei s-a diminuat considerabil

Cel mai întins lac salin din România ar putea seca în curând. Nivelul apei s-a diminuat considerabil
Sursa Foto: Flickr.com

Dacă în timpul verii mai multe lacuri de acumulare au avut probleme din cauza precipitațiilor reduse din acest an, iată că unul dintre cele mai iubite locuri de turiști ar putea avea de suferit.

Lacul Techirghiol, cunoscut pentru calitățile apei sărate și a nămolului sapropelic, folosit în tratarea diferitelor maladii, se află în pericol.

Unul dintre cele mai vizitate lacuri din România se află în pericol

Specialiștii au tras un semnal de alarmă, după ce au descoperit că zeci de metri au secat deja.

Cu toate că se caută soluții pentru ca locul să își păstreze frumusețea, lucrurile nu par a se rezolva prea curând.

O alimentare cu apă dulce ar putea fi una dintre variantele pe care mulți le-ar oferi, însă aceasta nu este o soluție, potrivit cancan.ro.

Nămolul care este folosit pentru tratamente naturale ar putea fi afectat considerabil de această schimbare a apei, tocmai de aceea, specialiștii fac tot posibilul pentru a evita acest lucru.

Lacul Techirghiol ar putea seca în curând

În jur de 50 de metri din întinderea lacului, în care se găseau cantități de apă, au dispărut. Cu toate acestea, în zona respectivă se poate observa și o barcă ce a rămas blocată în noroi, mai transmite sursa citată.

Chiar dacă reprezentanții primăriei își doresc să găsească o modalitate de a evita secarea în întregime a lacului Techirghiol, acest lucru este imposibil, pentru că este sit Natura 2000 şi Ramsar.

De asemenea, îngrijirea lacului Techirghiol intră în atribuțiile Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

Urmăriți B1TV.ro și pe