Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România anul acesta: În ce orașe sunt, cum arată și ce oferă (GALERIE FOTO)

Imagine de la Târgul de Crăciun din Craiova. Foto: Inquam Photos

În sfârșit, după doi ani de pandemie, se simte din nou magia sărbătorilor de iarnă. Târgurile de Crăciun s-au redeschis în marile orașe și sunt mai luminoase ca niciodată. Parcă pentru a recupera momentele de fericire pierdute anii trecuți, organizatorii și-au dat osteneala mai mult ca de obicei și au pregătit tot felul de surprize: brazi împodobiți cu mii de luminițe, proiecții pe clădiri, patinoare, concerte, spectacole și ateliere de creativitate pentru copii și muuulte căsuțe cu tot felul de bunătăți și cadouri.

Imaginile din Galeria Foto pot fi văzute AICI.

Ce oferă Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei în Piaţa Constituţiei va fi deschis până pe 26 decembrie.

La acest târg există o zonă a cumpărăturilor de Crăciun cu peste 80 de căsuţe de lemn, unde se vând jucării, suveniruri tradiţionale și cadouri de sezon. Cei interesați pot cumpăra și icoane, produse din ceramică și lemn cioplit realizate de meşteşugari, artişti plastici, artizani şi creatori autohtoni.

De asemenea, există și o zonă de street food, din care se pot cumpăra burgeri, cârnaţi la grătar şi dulciuri.

Iar parcul de distracții include un patinoar, roata panoramică şi un carusel colorat.

Tot aici a fost organizată și o zonă pentru microbişti, unde pot fi vizionate meciurile de la Campionatul Mondial de fotbal.

Programul Târgului de Crăciun din Capitală e completat cu concertele de weekend, din zona de spectacole.

Târguri de Crăciun și în marile orașe ale țării

La Brașov s-a deschis cel mai mare târg de Crăciun organizat vreodată în oraș. Târgul, chiar în Piața Sfatului, are o scenă pe care se țin concerte și 60 de căsuțe cu mâncare, ornamente, obiecte hand-made și bijuterii. Bradul de acolo e împodobit cu 200.000 de luminițe. Târgul va fi deschis până pe 8 ianuarie.

În Piața Unirii din Cluj-Napoca, Târgul de Crăciun va funcționa până pe 31 decembrie. Vizitatorii găsesc aici tramvaiul și căsuța lui Moș Crăciun, cutia de scrisori a lui Moș Crăciun, roata panoramică, un carusel și 86 de căsuțe cu bunătăți și cadouri de la producători locali. De asemenea, numeroși artiști vor concerta pe toată durata târgului.

În Târgul de Crăciun din Constanța sunt mai multe căsuțe cu produse alimentare, dulciuri și jucării și câteva food-trackuri care comercializează hamburgeri, cheeseburgeri, sarmale sau pastramă de oaie. Există, de asemenea, locuri de joacă pentru copii, inclusiv trenuleț și carusel, iar organizatorii au pregătit și mai multe concerte. Târgul e deschis în parcul din fața Teatrului de Operă și Balet Oleg Danovksi, până pe 25 decembrie.

Târgul de Crăciun din Suceava va fi deschis până pe 15 ianuarie, în Piaţa 22 Decembrie. Aici sunt amenajate 25 de căsuţe cu produse gastronomice tradiţionale şi băuturi calde, decoraţiuni hand-made de sezon, obiecte meşteşugăreşti tradiţionale realizate de meşteri populari și alte cadouri.

În Craiova, Târgul de Crăciun se desfășoară până pe 8 ianuarie în Piața Mihai Viteazul, Piața Regele Ferdinand și Regina Maria – Doljana, Piața Frații Buzești, Piața William Shakespeare – Teatrul Național și Părculețul Sfântul Dumitru. Oamenii pot găsi aici o mulțime de căsuțe cu bunătăți, cadouri și decorațiuni, un brad de 20 de metri, un patinoar de 700 de metri pătrați, dar și un milion de beculețe și figurine luminoase.

Iar la Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu, până pe 27 decembrie oamenii se pot bucura de specialitățile gastronomice a peste 80 de expozanți, decorațiuni de Crăciun și bijuterii din porțelan, obiecte specifice Crăciunului, concerte, spectacole și ateliere creative pentru copii.

La Timișoara, organizatorii au pregătit în Piața Victoriei, până pe 2 ianuarie, 50 de căsuțe cu diverse produse, un patinoar, călușei și multe spectacole, un brad și o roată panoramică, proiecții pe clădiri și muuulte luminițe.

Urmăriți B1TV.ro și pe