Cât te costă o masă copioasă la celebrul Târg de Crăciun din Sibiu: „E ca și cum ai mesteca niște carton ud”

Cât te costă o masă copioasă la celebrul Târg de Crăciun din Sibiu: E ca și cum ai mesteca niște carton ud
Foto: Facebook/Targul de Craciun din Sibiu.

Decembrie este o perioadă specială pentru fiecare dintre noi. Spiritul sărbătorilor plutește în aer, iar mirosul de brad, scorțișoară și vin fiert intră în casele noastre. Oamenii vizitează târguri în diferite orașe și se bucură de momente petrecute alături de cei dragi. Cheltuielile, de asemenea, sunt „magice”.

Vin fiert la 9 lei

Tot mai mulți români se plâng de prețuri mari pentru bucate de calitate tot mai proastă. Jurnaliștii de la Turnul Sfatului au decis să încerce oferta Târgului de Crăciun din Sibiu. Aceștia au degustat  câteva dintre cele mai ieftine, dar și mai scumpe opțiuni din Piața Mare.

„În primul rând, dacă vreți să mâncați, cea mai ieftină variantă pe care o găsiți la Târgul de Crăciun din Sibiu este hotdog-ul. Costă ”doar” 8 lei porția și o găsiți la setul de căsuțe dintre brad și roata panoramică. Tot aici găsiți și cel mai ieftin pahar de vin fiert, la 9 lei.

Ce primești de banii aceștia? Un crenvurști într-un colț de pâine albă înecat în muștar ieftin și ketchup cu aromă de tomate. E ca și cum ai mesteca niște carton ud. Vinul fiert, în schimb, este foarte condimentat și, mai ales, cald. La același stand cu mâncare ieftină mai găsiți cartofi prăjiți la 10 lei, hamburger la 15 lei, sandvici cu șnițel la 17 lei și șaorma la 22 de lei. Dacă nu vrei vin, un ceai cald costă 6 lei.

Condiții scârboase, prețuri boierești

Pe o bucată de ceafă de porc gătită la foc mic de aproape ți se topea în gură, însoțită de două linguri de varză călită, am plătit 56 de lei. Dacă mai pui niște murături, pâine și un pahar de vin, te apropii lejer suta aceea de lei de la care am pornit. Problema este însă alta.

Dai banii aceștia pe o porție de mâncare și toate mesele la care poți sta în picioare sunt murdare de muștar, ori ude cu vin fiert. Ba chiar de-a dreptul scârboase unele, unde cineva a lăsat oasele direct pe masă și a plecat. Nimeni nu se obosește să curețe în așteptarea clientului următor. Fiind în ger, dacă nu mănânci rapid, în câteva minute s-a sleit totul.

Concluzia este una singură: La Târgul de Crăciun din Sibiu poți mânca ieftin, la fel cum poți să cumperi porcării scumpe. Poți încerca mâncăruri absolut delicioase, la fel cum poți degusta abominații fade. Depinde ce vrei. Până la urmă, tot acolo ajungi: la o terasă din Piața Mare, ori Piața Mică, unde stai jos la masă, spațiul e încălzit și meniul zilei costă sub 30 de lei”, a fost concluzia jurnaliștilor de la Turnul Sfatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`