Certificatul verde pentru COVID-19 ar putea fi obligatoriu la intrarea în supermarket. Precizările premierului Florin Cîțu (VIDEO)

Certificatul verde pentru COVID-19 ar putea fi obligatoriu la intrarea în supermarket. Precizările premierului Florin Cîțu (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu  a anunțat că certificatul verde pentru COVID-19 ar putea fi obligatoriu la intrarea cetățenilor în supermarket. Afirmațiile vin după ce premierul a transmis că nu se dorește, cel puțin pentru moment un lockdown.

„În acest moment, cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulație. E o propunere, am vorbit cu ministrul Sănătății, cu domnul Arafat, este o propunere a CNSU, dar eu aș propune acest lucru cât mai rapid. (…) Nu este o restricționare, este doar o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă te-ai testat, deci sunt trei variante simple (…) Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a declarat premierul, după ședința de Guvern.

Carantinarea Bucureștiului nu se numără printre măsuri

Premierul a precizat că, pentru moment, nu se ia în calcul carantinarea Bucureștiului, existând alte măsuri care pot fi adoptate.

Nu luăm această măsură, la carantinarea Bucureștiului. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Am putea impune certificat verde pentru toate activitățile din România. Este un pas important și ne gândim la asta. Nu am discutat despre reducerea orelor de funcționare”, a precizat el.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: