A fost numit politic şef la CFR în ciuda faptului că a devalizat o filială a operatorului naţional de căi ferate

A fost numit politic şef la CFR în ciuda faptului că a devalizat o filială a operatorului naţional de căi ferate

Sprijinul polic face minuni! Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică, l-a de­semnat pe Ion Gavrilă director general interimar al companiei în ciuda faptului că acesta are un CV nu prea onorabil.

Mai exact, Ion Gavrilă a ocupat până recent funcţia de director general al SC Electrifcare CFR SA, filială spe­cializată a CNCF CFR SA care desfă­şoară activităţi de întreţinere şi ex­ploa­tare a instalaţiilor de electrificare şi fur­nizare de energie electrică în sec­torul feroviar.

În perioada când acesta a fost la conducere, în depozitele companiei au dispărut cantităţi enorme de fire de cupru, rezultate din lucrările de modernizare. Potrivit unei situaţii centralizatoare intrate în posesia stiripesurse.ro, doar în judeţul Constanţa au dispărut peste 100 de tone de fire de cupru.

Cu toate acestea, Ion Gavrilă a ajuns acum să fie numit director general interimar după ce cel puţin doi lideri ai PSD din zona Olteniei, cu funcţii importante în Parlament şi în Guvern, l-au susţinut pe Gavrilă pentru noua funcţie.

Ion Gavrilă ar urma să coordoneze activitatea CFR SA până la finalizarea procedurii de selecţie, însă nu există un orizon de timp concret. De altfel, actualul director a preluat funcţia de la un alt interimar, Cristi Ungureanu.

Tags: