Clotilde Armand nu este încă primar. Tribunalul București a amânat decizia definitivă de validare a mandatului

Clotilde Armand nu este încă primar. Tribunalul București a amânat decizia definitivă de validare a mandatului

Clotilde Armand nu își poate prelua încă funcția de primar al sectorului 1, din cauza faptului că încă nu a primit decizia definitivă de validare a mandatului. Edilul ales a publicat, luni seară, un mesaj pe pagina personală de Facebook în care a explicat căTribunalul București a amânat până marți, la ora 15.00, decizia definitivăde validare. Totodată, ea a publicat și o listă cu 122 de persoane care au contestat mandatul ei.

Scandalul dintre Dan Tudorache și Clotilde Armand, după alegerile locale

Amintim că un scandal a izbucnit în Sectorul 1, unde Dan Tudorache nu își recunoaște înfrângerea la alegerile lcoale din 27 septembrie, unde a candidat din partea PSD pentru un nou mandat de edil. Acesta acuză fraudarea voturilor și a depus o plângere la SIIJ împotriva preşedintelui biroului electoral de sector.

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins renumărarea voturilor în Sectorul 1, informeazăAgerpres.

„Ca urmare a analizei contestaţiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt neîntemeiate” , se preciează în hotărârea BEM, potrivit sursei citate anterior.

Todoată, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti „apreciază că eventuala încălcare a legii (în cauză, a dispoziţiilor art.93 şi 94 din Legea nr.11512015) putea fi sesizată prin procedura reglementată de art. 95 alin. (1) – (3) din Legea nr. 115/2015, respectiv prin formularea unor întâmpinări şi, după caz, a unor contestaţii, mijloace legale aflate la îndemâna reprezentanţilor competitorilor electorali – membri sau delegaţi, precum şi a candidaţilor care, potrivit legii, au avut dreptul să asiste la operaţiunile de votare şi la cele ulterioare votării, şi prin intermediul cărora ar fi fost posibilă înlăturarea oricărui dubiu generat de eventuale inexactităţi sau nereguli de consemnare a rezultatului votului”.

Mandatul lui Nicușor Dan a fost validat

Nicușor Dan a fost validat de judecătorii de la Curtea de Apel București, care au respins luni cele 52 de contestații. În aceeași zi, primarul general ales al Bucureștiului a intervenit în direct pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și a precizat că va fi analizat „cu atenție” tot ce s-a semnat în perioada aceasta la Primăria Capitalei, dar a subliniat că „lucrul și mai important este că am pierdut niște zile din pregăirea iernii pentru căldură și apă caldă”.