Un clujean a fost amendat pentru că a convocat un protest pe Facebook

Un clujean a fost amendat pentru că a convocat un protest pe Facebook

Cornel Vîlcu a fost amendat de Jandarmerie cu 1.200 de lei, după ce a postat pe Facebook un mesaj în care și-a îndemnat cunoștințele să meargă la protestul ce s-a desfășurat pe 21 octombrie, în Piaţa Unirii din Cluj. Bărbatul spune că va contesta sancțiunea, informează Adevărul.

Vîlcu a afirmat că nu a avut nicio problemă cu jandarmii în timpul manifestației şi că procesul verbal a fost redactat abia a doua zi după miting, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Cluj pe baza unei postări de pe contul său de Facebook. De altfel, chiar în procesul-verbal se specifică faptul că a fost întocmit a doua zi după protest. Potrivit documentului, ”contravenientul nu este de faţă, nu a fost de faţă niciun martor deoarece prezentul proces-verbal a fost încheiat la sediul unităţii, în urma sesizării din oficiu şi a confruntării bazelor de date“.

În respectivul proces verbal se mai arată că: ”în urma organizării pe reţeaua de socializare Facebook, între orele 18.20 – 20.20, a participat şi coordonat o manifestare de protest sub denumirea ”Strada-i a noastră”, manifestare la care au participat circa 60 de persoane, adunaţi în partea stângă, privită din faţă a statuii lui Matei Corvin. Această manifestare nu a fost declarată sau înregistrată la instituţiile abilitate. Fapta săvârşită e prevăzută de articolul 25, alineatul 1, litera a din Legea nr 60 pe 1996 (n. r. legea adunărilor publice), republicată şi sancţionată de articolul 26 cu 2 din aceeaşi lege. Stabilesc amendă în valoare de 1.200 de lei“.

Reprezentanţii Jandarmeriei din Cluj au declarat că bărbatul a fost amendat pentru că a încălcat legea, mai precis ”prevederile art. 26, alin 1, lit. a, din Legea nr. 60/ 1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”.

Ultima oră
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - ECDC avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)