CNCAV: Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în primele 48 de ore ale maratonului din Capitală

CNCAV: Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în primele 48 de ore ale maratonului din Capitală
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în primele 48 de ore ale maratonului din Capitală, anunță Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților pruvind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV).

Situația actualizată a imunizărilor din cadrul maratonului vaccinării organizat în Capitală

”Maratonul Vaccinării București: 16.066 persoane vaccinate în 48 de ore! Se poate!

Peste 1.200 de voluntari; două locații: Sala Palatului (10.160 persoane vaccinate) și Biblioteca Națională (5.906 persoane vaccinate); 50 de fluxuri de vaccinare; Vaccin – Comirnaty produs de Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

CNCAV: Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în primele 48 de ore ale maratonului din Capitală

Maratonul vaccinării din Capitală a început vineri, la ora 16.00 și se desfășoară până luni dimineață, la ora 8.00, în centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională unde există, în total, 50 de fluxuri de vaccinare.

România a înregistrat, sâmbătă, un record de vaccinări anti-COVID-19 administrate într-un interval de 24 de ore, peste 110.000.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că duminică, țara noastră va depăși pragul de 6 milioane de doze de vaccin administrate de la debutul campaniei naționale de imunizare, pe 27 decembrie 2020, și până acum.

Ultima oră
07:13 - Cătălin Chirilă și Victor Malachi, pe locul 5 în finala olimpică de Canoe dublu pe 1.000 m
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român