Cod roşu de inundaţii pe râul Bârzava din judeţul Timiş

Cod roşu de inundaţii pe râul Bârzava din judeţul Timiş

Cod roşu de inundaţii pe râul Bârzava din judeţul Timiş, anunţă hidrologii, potrivit B1 TV. Codul, instituit în dreptul localităţilor Gătaia – Denta, este valabil până vineri la ora 14, însă ar putea fi prelungit. Cotele râurilor ar putea creşte cu până la 25 de centimetri, avertizează hidrologii.

”Pericolul pentru oamenii din zonă asupra vieții nu există, sperăm să nu existe, problema este că sectorul Gătaia unde am dat cod roșu este un sector îndiguit, dar acest cod înseamnă o monitorizare mai atentă a digurilor.”, a declarat metrorologul Adrian Apostol.

Meteorologii au emis şi un cod galben de vreme rea pentru 23 de judeţe, valabil până vineri la ora 23.00. Vizate sunt în special zonele din sud-vestul, centrul şi nordul ţării. În unele regiuni, a nins deja. Localnicii din Semenic au fost luaţi prin surprindere de o ninsoare abundentă, care a schimbat complet peisajul.

La Semenic, s-au simţit deja fiorii reci ai iernii. Mercurul din termometre a scăzut simţitor şi s-a pornit o ninsoare deasă. Vremea rea i-a luat pe nepregătite până şi pe oamenii obişnuiţi cu zonele de relief înalt. În doar câteva ore, peisajul s-a schimbat complet, iar localnicii s-au pus pe treburi gospodăreşti specifice anotimpului rece.

Nu este însă singura zonă unde vremea rea îşi face de cap. Ploile, lapoviţa şi ninsoarea au cuprins treptat întreaga ţară. După ce opt judeţe din sud-vest s-au aflat, preţ de o zi, sub cod galben de ploi, meterologii vin cu veşti noi despre înrăutăţirea vremii. Un nou cod galben de ploi abudente a fost emis pentru nu mai puţin de 23 de judeţe din sud-vest, centrul, nordul şi nord-estul ţării.