Codlea: 300 de persoane au protestat împotriva închiderii spitalului din localitate

Codlea: 300 de persoane au protestat împotriva închiderii spitalului din localitate
Foto: mytex.ro

Aproximativ 300 de persoane din Codlea au protestat în stradă, sâmbătă, ameninţând că vor bloca şi DN1, dacă spitalul din localitate va fi închis şi transformat în cămin pentru bătrâni.  Acesta este cel de-al 8-lea protest al locuitorilor din Codlea, aceştia organizând manifestaţii în fiecare sâmbătă începând din luna februarie, făcând lanţuri umane în jurul unităţii medicale.

Manifestanţii au scandat „Jos Guvernul”, „Hoţii”, „Luptăm, luptăm, spitalul îl apărăm”, „Nu cedăm spitalul” sau „Nu ne luaţi spitalul”, spunând că nu vor permite ca unitatea medicală să fie închisă de către Ministerul Sănătăţii.

Protestatarii au anunţat că următorul protest nu va mai fi paşnic şi că intenţionează să blocheze DN1. De asemenea, unii locuitori ameninţă că vor intra în greva foamei dacă spitalul va fi închis.

Deşi autorităţile locale au dat asigurări că spitalul nu va fi închis, ideea restructurărilor şi reorganizării activităţii spitalului îi nemulţumeşte pe protestatari.

În luna februarie, peste 2.500 de locuitori din Codlea au semnat o petiţie către autorităţi, prin care cer atât menţinerea spitalului, dar şi modernizarea acestuia.

Spitalul Municipal Codlea se află, alături de Spitalul Municipal Săcele şi Spitalul de Boli Cronice Victoria, pe lista cu unităţile propuse spre reprofilare şi transformare în cămine de bătrâni. Cele patru unităţi medicale din Braşov propuse de Ministerul Sănătăţii pentru comasarea cu Spitalul Judeţean Braşov sunt Spitalul Clinic de Copii Braşov, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea”Braşov, Spitalul de Boli Infecţioase Braşov şi Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov.

Potrivit unei declaraţii date vineri de Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, personalul medical din spitalele restructurate nu va fi disponibilizat, ci va fi redistribuit la alte unităţi medicale.

Pacienţii furioşi au ieşit în stradă

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit