Constanţa: Preşedintele Consiliului Județean cere demiterea şefului Poliţiei Rutiere pentru abuz în serviciu

Constanţa: Preşedintele Consiliului Județean cere demiterea şefului Poliţiei Rutiere pentru abuz în serviciu
Foto: evz.ro

Preşedintele Consiliului Județean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cere demiterea şefului Poliţiei Rutiere pentru modul în care gestionat situaţia de sâmbătă, când un drum a fost blocat de zeci de camioane cu piatră.

Constantinescu susţine că poliţiştii s-ar fi retras de la control la dispoziţia unor reprezentanţi PDL.

Consiliul Judeţean Constanţa a arătat într-un comunicat că instituţia face în mod uzual controale privind masa maximă a autovehiculelor care folosesc drumurile judeţene, controalele la care participă agenţi de Poliţie.

Potrivit comunicatului, în cursul zilei de sâmbătă s-au dispus verificări în mai multe puncte din judeţ, inclusiv pe segmentul de drum judeţean DJ 308 Ciocârlia – Lanurile.

Un convoi de 30 autobasculante încărcate cu piatră şi-au făcut apariţia dinspre localitatea Ciocârlia, şoferii refuzând să oprească pentru control la semnalul agentului de poliţie şi fiind opriţi după câţiva kilometri.

Oficialii Consiliului Judeţean susţin că autobasculantele erau însoţite de mai multe autoturisme în care s-ar fi aflat mai mulţi lideri democrat-liberali constănţeni, printre care prim-vicepreşedintele PDL Constanţa Nicolae Anghel, primar al comunei Castelu, consilierul judeţean al PDL Adrian Gheorghiţă, deputatul PDL Constantin Chirilă, directorul Registrului Auto Român din judeţul Constanţa, Tudorel Calapod, fost primar PDL al oraşului Năvodari, împreună cu candidata PDL la primăria comunei Bărăganu.

Oficialii mai spun că după oprirea coloanei şi apariţia membrilor PDL echipajele de poliţie ar fi primit dispoziţie telefonică să se retragă din zonă, încălcându-se astfel protocolul încheiat de IPJ cu CJ, precum şi dispoziţiile legale în materie privind controlul pe drumurile publice.

„Abuzul în serviciu al comisarului şef Constantin Dancu şi al subordonaţilor acestuia, precum şi al jandarmilor, instigaţi de prefectul aflat în imediata apropiere este evident. Fără a avea atribuţii privind controlul cântăririi autovehiculelor şi al administrării drumurilor judeţene, comisarul şef Constantin Dancu, în mod ilegal, a favorizat deplasarea coloanei de autobasculante spre localităţile Lanurile şi Bărăganu ,unde acestea au fost descărcate, sustrăgându-se astfel de la control”, se arată în comunicatul de presă al CJ Constanţa.

Singura maşină care a fost cântărită nu avea documente de transport, documente de provenienţă a pietrei, iar greutatea depăşea masa totală admisă cu peste 850 de kilograme, întocmindu-se în acest sens proces-verbal de constatare şi sancţionare contravenţională, se arată în documentul citat.