Contre dure pe tema certificatului verde COVID, în direct, pe B1 TV. „Dacă spui că ești discriminat, ești prost sau ipocrit!”. Reacția lui Claudiu Târziu (VIDEO)

Contre dure pe tema certificatului verde COVID, în direct, pe B1 TV. „Dacă spui că ești discriminat, ești prost sau ipocrit!. Reacția lui Claudiu Târziu (VIDEO)
Sorin Ioniță (Expert Forum) și Claudiu Târziu (AUR)

În ultimele zile, în contextul crizei COVID, în spațiul public au apărut din ce în ce mai multe discuții despre impunerea de noi interdicții pentru persoanele nevaccinate. În acest context, în platoul B1 TV, în emisiunea „Breaking News”, moderată de către Nadia Ciurlin, s-au aprins spiritele.

Impunerea vaccinării obligatorii și introducerea certificatului verde au fost temele principale de dezbatere din emisiunea „Breaking News”. În cadrul talk show-ului, specialistul în științe politice Sorin Ioniță, de la Expert Forum și senatorul Claudiu Târziu, din partea AUR, au fost protagoniștii unui dialog agresiv.

Sorin Ioniță vs Claudiu Târziu (B1 TV)

Susținător al interdicțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID, Ioniță i-a numit „proști” și „ipocriți” pe cei care se opun măsurilor suplimentare, invocând discriminarea. Comentariul lui Ioniță, care a declarat că „ne putem supăra” în cazul în care se continuă cu protestele, l-a provocat pe Claudiu Târziu să reacționeze pe un ton ridicat, în direct:

– Sorin Ioniță (Expert Forum): Mie mi se pare că asta cu discriminarea e deja o jignire la adresa inteligenței publicului și că dacă mai continuă mult discursul ăsta cu discriminarea, chiar ne putem supăra. Chiar așa, am căzut toți în clasa a IV-a?

Ce discriminare? Discriminare e față de un grup sau un individ care are niște caracteristici pe care nu le poate schimba – s-a născut într-o rasă, limbă, popor, religie, nu sunt lucruri opționale. Atunci nu trebuie să fii discriminat. Sau după ‘gender’… Legat de vaccinare, este opțiune individuală, nu se pune problema de discriminare.

(…) Nu vrei să te vaccinezi, vei avea niște consecințe. Asta nu este niciun fel de disciminare socială și cred că ar trebui să înceteze oricine mai spune așa ceva, pentru că ori este prost, ori e ipocrit.

– Claudiu Târziu (AUR): Nu știu cine a vorbit mai devreme, dar a face prost sau ipocrit trei sferturi din poporul român mi se pare o îndrăzneală cam mare.

– S. I. – Vorbeam despre cei care întrețin acest discurs. Poporul nu are acces la mass-media.

(…)

– C. T. – Îmi sunt încălcate drepturi și libertăți, asta înseamnă discriminare, stimate domn. Tupeul cu care o faceți (n.r. – declarațiile) mă scoate din sărite. Cum permiteți să calificați pe toți românii care nu vor să se vaccineze că sunt ipocriți și proști?

– S. I. – Nu, pe dumneavoastră vă calific și cred că sunteți ipocrit, pentru că vă faceți că nu înțelegeți.

– C. T. – Dacă dumneata ești bătut în cap sau ești vândut big pharma (…) 70% dintre români refuză să se vaccineze, este dreptul lor să o facă. De ce o fac, îi privește. Eu cred în principal, pentru că nu au încredere într-un vaccin pentru care nimeni nu-și asumă răspunderea. De la autoritățile medicale și producători, până la autoritățile politice (…)

Românii aceștia nu se pot apăra de unii singuri, au o singură nădejde, că noi îi putem apăra. Și vine unul și spune că sunt proști și ipocriți cei care vă apără. Păi e normal așa ceva?

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)