Copreședinta Verzilor europeni: Guvernul PSD-ALDE, care vrea să legalizeze de facto corupția, încearcă să o discrediteze pe Kovesi. Statele membre să nu cedeze presiunilor

Copreședinta Verzilor europeni: Guvernul PSD-ALDE, care vrea să legalizeze de facto corupția, încearcă să o discrediteze pe Kovesi. Statele membre să nu cedeze presiunilor
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ska Keller, copreședinta Verzilor din Parlamentul European, a declarat, joi, că Guvernul PSD-ALDE, care vrea să adopte o serie de legi ce legalizează de facto corupția în beneficiul oficialilor, încearcă să o discrediteze Laura Codruța Kovesi, cerându-le statelor membre să nu cedeze presiunilor, potrivit g4media.ro.

„Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția în beneficiul oficialilor, încearcă să o discrediteze pe Kovesi folosind Parchetul chiar și azi. Cerem statelor membre să arate că sunt sunt de partea justiției și că nu cedează presiunilor exercitate de guvernul României în ce privește selecția finală a șefului Parchetului European”, a declarat Keller.

Demnitarul european a mai subliniat că, prin decizia de a o nominaliza pe Kovesi la șefia Parchetului European, Parlamentul comunitar a trimis un mesaj ferm că luptă împotriva corupției și a fraudelor transfrontaliere.

„Laura Codruța Kovesi are un palmares aproape de neegalat în ce privește susținerea justiției și anchetarea oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda încercărilor disperate ale guvernului PSD-ALDE de a-i împiedica activitatea”, a afirmat Ska Keller.

La rândul său, Philippe Lamberts, celălalt copreședinte al grupului verzilor din PE, a declarat că „Parlamentul European le-a dovedit românilor, care s-au săturat de corupția endemică a guvernului PSD-ALDE, că susține lupta lor”, scrie g4media.ro.

Declarația vine pe fondul anunțului căParlamentul European o susţine pe Kovesi pentru şefia parchetului european. (Detalii AICI)