CORONAVIRUS | MAE: 7 persoane din cadrul Ambasadei României în Republica Franceză, testate pozitiv

CORONAVIRUS | MAE: 7 persoane din cadrul Ambasadei României în Republica Franceză, testate pozitiv

MAE a anunțat că șapte persoane din cadrul Ambasadei României în Republica Franceză au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora. Starea celor șapte persoane este bună”, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

În acest context, MAE mai menționează că activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, iar activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente.

În Franța 40.174 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, dintre care 2.606 s-au stins din viață, iar alte 4.632 sunt în stare critică. Cu toate acestea, 7.202 de oameni s-au recuperat.

Franța a anunțat prelungirea izolării cu două săptămâni, până pe 15 aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Premierul Edouard Philippe a declarat, vineri, că țara să se află la începutul unui val epidemic și regulile impuse de autorități trebuie să fie respectate cu strictețe.

Totodată, acesta a avertizat sâmbătă că primele 15 zile ale lunii aprilie vor fi și mai dificile pentru țară.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 724.000 de cazuri la nivel global, peste 152.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 34.000 de oameni.

România a ajuns la 1.815 de cazuri de COVID-19, cu 55 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 52 pacienți.

Dintre cele 1.292 de cazuri, 206 au fost declarate vindecate și externate. Din nefericire, alte 44 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.213 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 162.374 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.