Cristian Sima: Codurile le-a aprobat fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, cu ajutorul lui Hrebenciuc. S-a dus și i-a cerut ajutorul (VIDEO)

Cristian Sima: Codurile le-a aprobat fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, cu ajutorul lui Hrebenciuc. S-a dus și i-a cerut ajutorul (VIDEO)

Cristian Sima a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Lumini și umbre„, difuzate de postul B1 TV, că fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu a aprobat Codurile Penale cu ajutorul lui Viorel Hrebenciuc, care l-a ajutat să modifice Codurile pentru ca acestea să obțină voturile majorității în Parlament. 

„Codurile Penale le-a aprobat Predoiu, cu ajutorul lui Hrebenciuc. Fără Hrebenciuc, nu treceau. Predoiu nu avea suficiente voturi ca să treacă Codurile așa cum le-a scris tot acel corp care s-a ocupat de acele Coduri. Și atunci s-a dus la Hrebenciuc, sau mai scos niște chestii, s-au mai pus niște chestii. După care, foarte simplu, au trecut Codurile cu o super majoritate”, a dezvăluit brokerul Cristian Sima.

Sima a mărturisit că cel care i-a făcut cunoștință cu Viorel Hrebenciuc a fost chiar actualul prim-vicepreședinte PNL și premierul „din umbra” al liberalilor.

„Pe Hrebenciuc l-am cunoscut pentru că Predoiu m-a dus acolo și a spus: Te atacă Dimofte, te atacă ăla, te-au făcut să pierzi toți banii. Eu te duc la Hrebenciuc, care-i om serios și te va ajuta. Și m-am dus la Hrebenciuc, care părea guru”, a rememorat brokerul.

„La un moment dat, cu câteva zile înainte să plec, înainte de Adunarea generală a acționarilor de la Sibiu, Cătălin Predoiu îl aduce pe Viorel Hrebenciuc la mine în birou. Fiind la mine în birou, v-am spus, totul era înregistrat. Moment în care Hrebenciuc spune: Stai liniștit, am amânat AGA de la Sibiu. „Nu se poate amâna”, i-am spus, „că este o societate privată, cu acționari, a fost convocată în mod legal, CNVM-ul va interzice AGA”. Uite, îți arăt cum. Și o sună pe Dorina Mihăilescu, pe vremea aia comisar la CNVM. Eu pot să vă dau înregistrarea numai cu ce spune Hrebenciuc, în partea cealaltă nu știu ce i se răspundea, și îi spune: Ce faci Dorina. „Sunt cu guvernatorul BNR la Frankfurt”. La care el spune: Fii atent, avem treabă la Sibiu. Cum vii în București. S-a amânat AGA aia, nu se ține. Se amână, știți voi cum să faceți. Da, și acolo ce faci. „Păi, cu guvernatorul”. Ai grijă, zice. Urmărește bine și când te întorci îmi faci un raport, ca de obicei, da? Îmi spui tot. Ai grijă de guvernator. Asta e, plus sau minus”, a mai povestit Sima.

Cristian Sima: Codurile le-a aprobat Cătălin Predoiu